Košarka
SPORTOVI
Košarka
Turnir budućih zvijezda

Hrvat kroči stazama LeBrona i Duranta: Među deset najboljih!

Na nedavno održanom, sedmom po redu, Europskom košarkaškom kampu Jordan Brand Classic briljirao je hrvatski mladi košarkaš Lovro Mazalin...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turnir u organizaciji tvrtke Nike,Inc. održao se prošlog vikenda u Barceloni, a 16-godišnji igrač Cibone, tri se dana na turniru borio s europskim košarkaškim mladim nadama kako bi za sebe osigurao mjesto na Međunarodnom natjecanju Jordan Brand Classic koje će se održati 13. travnja, u novom Barklays Center Brooklyn, u SAD-u.

Na trodnevnom kampu nastupio je 41 najbolji mladi košarkaš (rođeni 1997.) iz 23 europske zemlje, a samo desetorica potencijalnih košarkaških zvijezda ima priliku pridružiti se Brooklynskom timu, uz još osam košarkaša koji će biti izabrani diljem svijeta. Tijekom treninga prva dva dana košarkaškog turnira u Barceloni fokus je bio na snazi i kondiciji, kao i na usavršavanju vještina s vrhunskim košarkaškim trenerima iz SAD-a i Europe.

Pored našeg Mazalina u Brooklynu će u MVP ekipi nastupiti i Vsileios Charalampopulos (Panathinaikos/Grčka), Sergio Garcia (CTEIB/Španjolska), Stephane Gombauld (INSEP/Francuska), Andrea Latorre (Stella Azzurra/Italija), Luc Loubaki (INSEP/Francuska), Joshua Steel (Barking Abbey/Engleska), Stefan Nikolić (Crvena zvezda/Srbija), Georgios Papagiannis (Peristeri/Grčka) i Stefan Peno (Barcelona/Španjolska).Ovi se igrači priključuju prestižnoj listi prijašnjih sudionika. Dvojica od petorice najvećih talenata 2011. NBA Draft Enes Kanter (Turska) i Jonas Valančiūnas (Litva) prisustvovali su međunarodnom natjecanju Jordan Brand Classic 2008 u New Yorku.

Jordan Brand Classic kamp ove se godine održavao u prostorima FC Barcelone – CiutatEsportiva, a već tradicionalno turnir služi kako bi se prepoznali najbolji mladi regionalni košarkaški talenti. Posljednji dani kampa već su tradicionalno bili posvećeni All Stars utakmicama. Deset najvrjednijih igrača izabrano je na samom kraju Europskog kampa kako bi predstavljali svoju zemlju u Brooklynu. Prijašnje turneje uključuju London, Istambul, Vilinius, Atenu i Rim.

Jordan Brand Classic godišnja je proslava košarkaške igre budućih generacija talenata. Dosadašnji Jordan Brand All-American uključivao je najveće NBA zvijezde Chrisa Paula, Carmela Anthonyja, Blakea Griffina, LeBrona Jamesa, Amar’ea Stoudemirea i Kevina Duranta. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider