Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sjajan start trenerske karijere

Hornacek ušao u NBA povijest: Prvi ikad kojem je to pošlo za rukom

Jeff Hornacek, 50-godišnji trener Phoenix Sunsa, postao je prva osoba u povijesti NBA lige koja se može pohvaliti da je dobila nagradu za igrača mjeseca i trenera mjeseca u istom klubu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hornacek je izabran za trenera mjeseca u Zapadnoj konferenciji za prosinac, u kojem su Phoenix Sunsi dobili 10 od 13 utakmica, te upisali seriju od pet uzastopnih pobjeda.

U svojoj prvoj sezoni na mjestu glavnog trenera, Hornacek je u prvih 30 utakmica vodio momčad Phoenixa do 19 pobjeda. Samo je Paul Westphal imao bolji start u prvoj sezoni na klupi Sunsa u prvih 30 utakmica, i to u sezoni 1992/93 (24-6).

Hornacek je nagradu za trenera mjeseca dobio 22 godine nakon što je primio priznanje za igrača mjeseca, dok je bio branič Phoenixa, u svojoj jedinoj All-Star sezoni, u kojoj je prosječno postizao 20,1 koš po utakmici.

Larry Bird i Larry Drew su jedini uz Hornaceka koji su bili i igrač i trener mjeseca, ali – u različitim klubovima. Bird u Bostonu kao igrač i u Indiani kao trener, a Drew u Kansas Cityju kao igrač, odnosno u Atlanti kao trener. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider