Košarka
SPORTOVI
Košarka
Što je Skiles čekao

Hezonji u povijesnoj utakmici trebalo četiri sekunde da podigne dvoranu na noge

Hezonjin Orlando Magic slavio je protiv Philadelphije 76ers 130-116, a hrvatski košarkaš konačno je dobio pravu priliku od trenera Scotta Skilesa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Hezonja je u nedjelju prvi put od kada je u NBA-u započeo u prvoj petorci i u 27.12 minuta koliko je igrao zabio je 13 koševa u pobjedi Orlando Magica nad Philadelphia 76ersima, dok je Damjan Rudež zabio tri koša u porazu Minnesota Timberwolvesa od Dallas Mavericksa.

Hezonja je utakmicu otvorio zakucavanjem četiri sekunde nakon početka, a do kraja je još ugrabio dva skoka i upisao tri asistencije za pobjedu Orlanda od 130-116. Taj njegov koš bio je početak serije od 11-0.

Nikola Vučević i Victor Oladipo su zabili svaki po 28 koševa, a Aaron Gordon je dodao 22 za Magic čije je vodstvo od 29 koševa smanjeno na samo osam. Magic je imao šut iz igre 57 posto. Jahlil Okafor je bio najbolji strijelac Philadelphie s 26 poena.

Dallas Mavericks su sa 128-101 pobijedili Minnesota Timberwolves, a do pobjede ih je odveo Chandler Parsons koji je zabio 29 koševa. Parsons je zabio 13 koševa zaredom za Dallas u drugoj i trećoj četvrtini pomogavši tako stvaranju prednosti od 20 koševa. Minnesotu je predvodio Shabazz Muhammad s 24 koša. Rudež je odigrao 13:40 minuta i uz tri koša dodao dva skoka. Wesley Matthews je postigao 15 poena, a Deron Williams 10 uz devet od Mavericksovih 34 asistencije.

Portland Trail Blazersi su sa 111-102 slavili protiv Indiana Pacersa na njihovom terenu, a Damian Lillard je za pobjedu zabio 33 koša, od čega 20 u prvoj četvrtini. CJ McCollumn i Gerald Henderson su svaki dodali po 19 koševa za Trail Blazerse kojima je ovo osma pobjeda u devet utakmica. Kod Pacersa najbolji su bili Monta Ellis sa 18 koševa i Jordan Hill sa 15.

Washington Wizards su sa 113-99 bili bolji od vodeće momčadi Istočne konferencije Cleveland Cavaliersa, koji su bili bez svog najboljeg igrača Le Brona Jamesa i koji su u jednom trenutku utakmice gubili sa čak 30 koševa. James je dobio slobodan dan tako da je najbolji strijelac u porazu Clevelenada bio Kyrie Irving sa 28 koševa. Najučinkovitiji u redovima Wizardsa bio je John Wall s 21 poenom, 13 asistencija i sedam skokova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider