Košarka
SPORTOVI
Košarka
Magični početak

Hezonja u tjedan dana osvojio trenere, suigrače i medije: 'To smo tražili'

U SAD-u je tek malo više od tjedan dana, no već je osvojio trenera, pomoćnika, suigrače i zahtjevne američke novinare...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

NBA karijera Marija Hezonje (20) započela je bajkovito. U prvoj utakmici kao igrač Orlando Magica Hezonja je u produžetku pogodio tricu za pobjedu svega nekoliko sekundi prije kraja utakmice. Samo dva dana kasnije Hezonja je imepresionirao domaću publiku s dva monstruozna zakucavanja. Prvo je nakon solo prodora desnom rukom 'polomio' obruč i zakucao 'u lice' Richarda Solomona (OKC), a potom je u zraku uhvatio dodavanje suigrača za novo atraktivno zakucavanje.

Hezonju su prozvali jednim od najbahatijih igrača ovogodišnjeg NBA Drafta, no to sada više nije problem jer za stav pun samopouzdanja ima i pokriće. U dvije utakmice Ljetne NBA lige Hezonja je u prosjeku ubacivao 13 poena, ali je pokazivao nevjerojatnu borbenost na obje strane parketa, što je segment u igri koji Amerikanci izrazito cijene.

"Ne boji se fizičke igre. Bacit će se na pod svaki put ako treba. Napravit će sve za uspjeh momčadi", komentirao je prva dva njegova nastupa pomoćni trener Monte Mathis.

"Profesionalac je od svoje 11. godine. Takvog sam suigrača želio. Spreman je biti dio naše momčadi", rekao je košarkaš Aaron Gordon.

Hezonja je prošlog ponedjeljka raskinuo ugovor s Barcelonom, a potom je u razmaku od 72 sata odletio u Orlando, upoznao se s igračima i stručnim osobljem, te sudjelovao na prvom treningu momčadi uoči Ljetne lige.

"Nije došao u NBA ligu s nonšalantnim stavom. Došao je učiti i to jako brzo. Nije bio zadovoljan kako je šutirao u dvije pripremne utakmice i kako je odrađivao neke obrambene zadatke. Svjestan je da je tek stigao, ali želi sve vrlo brzo savladati", piše NBA.com.

"Tek stići u NBA ligu i odigrati dvije utakmice na taj način je nevjerojatno. Nastavit će napredovati. Morate biti slijepi da ne primjetite njegov talent", zaključio je pomoćnik Adrian Griffin.

Hezonja će se priključiti reprezentaciji Hrvatske s kojom će nastupiti na Eurobasketu u rujnu ove godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider