Košarka
SPORTOVI
Košarka
Junak Orlanda

VIDEO Hezonja s nekoliko rekorda zablistao i odveo Magic do pobjede

Mario Hezonja je u 'rookie' sezoni za Orlando Magic imao dosta izazova, no protiv Milwaukee Bucksa je odigrao najbolju utakmicu godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hezonji nikad nije nedostajalo samopouzdanja i Orlando sigurno nije pogriješio kad ga je prošle godine uzeo kao peti izbor na draftu. Hrvatski košarkaš to je pokazao u ponedjeljak navečer protiv Milwaukee Bucksa odigravši najbolju 'all-round' utakmicu sezone.

Magic je sa 107-96 pobijedio Buckse, a Hezonja je odigrao 39:09 minuta i u tom vremenu osim 19 koševa upisao tri skoka, pet ukradenih lopti i sedam asistencija što mu je najviše do sada u NBA-u. Osim toga, pogodio je ključnu tricu za rezultat 103-96 2:25 minute prije kraja i za odvajanje od Bucksa koji su se počeli opasno približavati. Milwaukee je prije toga gubio i s 20 razlike, ali onda se približio Magicu na četiri koša.

''Samo sam htio da odemo na prednost koju smo imali prije toga. Imali smo možda 10 ili 15 koševa razlike i zbog toga sam uzeo taj šut'', rekao je Hezonja nakon utakmice, a pohvalio ga je i trener Scott Skiles:

''Hezonja je zabio šut koji smo stvarno trebali.''

Najučinkovitiji kod Orlanda, koji je igrao bez tri igrača iz prve petorke, bio je Ersan IIyasova s 22 koša. Centar Dewayne Dedmon je dodao 17 koševa i osam skokova. Buckse, koji su na poluvremenu gubili 58-44 i na poluvremenu skupili zaostatak od 20 koševa, predvodio je Greg Monroe koji je ubacio 23 koša, dok su Jabari Parker i Khris Middleton zabili svaki po 17 koševa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider