Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kakva dominacija

Golden State pregazio Orlando, čudesni Westbrook juri rekord

Warriorsi su trijumfom protiv Magica osigurali prvo mjesto u diviziji Pacific.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaški reprezentativci Mario Hezonja i Damjan Rudež su sinoć sa svojim Orlando Magicom doživjeli visok poraz u Oaklandu gdje su ih domaći Golden State Warriorsi pobijedili sa 122:92.

Warriorse je predvodio Klay Thompson koji je zabio 29 koševa, od čega pet trica, u 29 minuta, Stephen Curry je ubacio 25 koševa uz devet asistencija, a Andre Iguodala je dodao 14 koševa. Thompson je zabio 21 koš u prvih osam i pol minuta utakmice čime je pokazao kako će izgledati nastavak. Warriorsi su stvorili prednost od 28 koševa u prvih 24 minute i nisu je ispuštali do kraja.

Ovom pobjedom je Golden State osigurao prvo mjesto u Pacifičkoj diviziji, a Magicu je ovo 13. poraz ove sezone s razlikom od 20 ili više koševa.

Orlando je deset puta gubio loptu u prvom poluvremenu, a Warriorsi su to iskoristili i pretvorili u 23 poena.

Kod Magica najbolji je bio Elfrid Payton sa 13 koševa i osam skokova, a Evan Fournier je dodao 12 koševa. Mario Hezonja je odigrao 23 minute i u tom je vremenu ubacio šest koševa uz četiri skoka, dvije asistencije, jednu urkadenu loptu i jedan blok. Damjan Rudež je odigrao sedam minuta bez učinka.

Russell Westbrook je sve bliže rekordu od 41 triple-doublea u jednoj sezoni kojeg iz sezone 1961./62. drži Oscar Robertson. Najbolji strijelac NBA je sinoć je upisao 34. triple-double ove sezone, a Oklahoma City Thunder su sa 123:102 pobijedili Toronto Raptorse. Westbrook je utakmicu završio sa 24 koša, 16 asistencija i 10 skokova.

Victor Oladipo je dodao 23 koša za Oklahomu, a Toronto je predvodio DeMar DeRozan sa 22 pogotka.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider