Košarka
SPORTOVI
Košarka
Drama u Memphisu

Hawksima derbi Istoka, Heat slavio kod Clippersa

Noćas je odigrano svega pet utakmica najjače košarkaške lige svijeta, no na svima je bilo vrlo uzbudljivo i zanimljivo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najranije su na teren izašle dvije ponajbolje momčadi Istočne konferencije u ovom trenutku, Atlanta Hawks i Washington Wizards, a domaćin je neočekivano lako upisao pobjedu 120-89. 'Vruće' Hawkse je do pobjede vodila sjajna momčadska igra, u kojoj je čak osam igrača ubacilo dvoznamenkasti broj poena. Predvodio ih je Kyle Korver s 19 poena (5 trica), tri skoka i četiri asistencije.

Kod gostiju je naraspoloženiji bio John Wall s tek 15 poena i osam asistencija.

Hawksi su ostali vodeća momčad Istočne konferencije, dok su Wizardsi porazom pali na četvrto mjesto, s pola utakmice lošijim omjerom od Toronta i Chicaga.

Najuzbudljivije je bilo u Memphisu, gdje su Grizzliesi ugostili Phoenix Suns. Nakon čak dva produžetka bilo je 122-110, a Memphis je do pobjede predvodio povratnik na parket Zach Randolph, koji je upisao 27 poena i 17 skokova. Gasol je pridodao 12 poena, a Mike Conley 25 i osam asistencija.

Sunsi su preko Tuckera (5.9 sekundi prije kraja) odveli utakmicu u produžetak, a potom su u prvom produžetku Grizzliesi nekako izvukli živu glavu. Thomas je pogriješio i predao loptu Leeju, kojeg je faulirao Dragič i poslao ga na liniju slobodnog bacanja.  U drugom produžetku 'poludio' je Gasol, koji je ubacio prvih sedam poena i tu je priči bio kraj.

Čak su i Sacramento Kingsi uspjeli pobijediti 'slabašni' Cleveland Cavaliers koji i dalje ne može računati na LeBrona Jamesa. Bez njega i Kinsgi su predobra momčad koja je u konačnici slavila 103-94. DeMarcus Cousins je uništio Cavse ispod obruča s 26 poena i 13 skokova, Rudy Gay je pridodao 23, a Darren Collison 16. Kevin Love predvodio je Cavse s 25 poena i 10 skokova.

Miami je kao gost iznenadio Los Angeles Clipperse slavivši sa 104-90. Chris Bosh je bio nezaustavljiv s 34 poena, dok je rekord dosadašnje karijere ostvario Hassan Whiteside s 23 poena i 16 skokova. Blake Griffin i Chris Paul kombinirano su upisali 49 poena.

Spomenimo još da je Damian Lillard predvodio Portland Trail Blazerse do pobjede kod Los Angles Lakersa s 34 poena, od kojih je 17 zabio u posljednjoj dionici. Kobe Bryant propustio je šestu od posljednjih 11 utakmica.

 

NBA rezultati, nedjelja:

Atlanta - Washington 120-89

LA Clippers - Miami 90-104

Memphis - Phoenix 122-110, 2 produžetka

Sacramento - Cleveland 103-84

LA Lakers - Portland 94-106

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider