Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bez Curryja

VIDEO 'Divlja' završnica u Houstonu: Harden nakon drame srušio Warriorse

Bez Stephena Curryja, Golden State Warriorsi posrnuli su u trećoj utakmici prve runde doigravanja protiv Houston Rocketsa koji su slavili 97-96...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S obzirom na sve što su prikazali ove sezone, Warriorsi su si mogli dopustiti da barem još jednu utakmicu igraju bez Curryja. Doduše, postoje i oni koji misle da bi trebao odsjediti cijelu seriju protiv Houstona. Jer toliko su dominantni naspram momčadi koja je izgubljena veći dio sezone.

Prošlosezonski finalist Zapada došao je do prve pobjede u doigravanju 97-96, i to zahvaljujući Jamesu Hardenu. Unatoč tome što su vodili veći dio utakmice, u jednom trenutku i 17 razlike, Warriorsi su se ipak vratili i bili nadomak da povedu 3-0 u seriji.

Jedan od onih koji je povukao aktualne prvake u odsustvu Curryja je sjajni veteran Shaun Livingston, koji je završio susret sa 16 poena. No, dramatični završetak utakmice pripao je Rocketsima. Nakon što je Ian Clark minutu i 20 sekundi prije kraja doveo goste u vodstvo prvi put nakon što su nadoknadili zaostatak, uslijedila je divlja sekvenca. Prvo je Beasley zabio dva slobodna bacanja, potom je Thompson promašio šut za tri poena, a onda Rocketsi poklonili loptu iz auta Warriorsima za lagano polaganje iz kontre i novo vodstvo.

Međutim, tada je na scenu stupio Harden koji je zabio preko Iguodale 2,7 sekunde prije kraja i barem donekle spasio Houston potpunog raspada u seriji. I ovako će biti iznenađujuće ako Roceketsi dođu do više od dvije pobjede, ali dok se igra sve je moguće.

Warriorsi nemaju razloga za paniku. Sve je u njihovim rukama, iako je još uvijek nepoznato kad će Curry biti spreman za povratak na parket. U ovoj utakmici Houston je imao puno bolji učinak startera, dok je Golden State imao jako lošu šutersku večer (6/25 za tri poena), a ponajviše su se iskazali igrači s klupe Clark (11 poena i pet asistencija) i Marreese Speights (22 koša).

Harden je završio susret sa 35 poena, devet asistencija i osam skokova, a Howard je odigrao i nešto u obrani. Svejedno, Rocketsima će trebati čudo ukoliko žele doći do potencijalno najvećeg iznenađenja u povijesti NBA doigravanja.

Toronto Raptorsi su u trećoj utakmici doigravanja Istoka pobijedili Indiana Pacerse sa 101-85 i sada vode 2-1 u seriji na četiri pobjede. Toronto, koji slovi kao jedna od najboljih obrambenih momčadi NBA-a, sinoć je upravo zahvaljujući obrani isforisirala 17 uzgubljenih lopti Indiane što je pretvorila u 26 koševa te ograničila Pacerse na 38,2 posto šuta iz igre. Kyle Lowry je zabio 21 koš uz osam asistencija, a DeMarre Carroll je ubacio 17 koševa za Toronto koji je nakon što je poveo 10-9 u prvoj četvrtini nije više ispuštao vodstvo do kraja utakmice. Paul George je predvodio Indianu s 25 poena, a Myles Turner je dodao 17.

Oklahoma City je također povećala na 2-1 u doigravanju Zapadne konferencije, svladavši Dallas Maverickse sa 131-102 na krilima raspoloženog Kevina Duranta koji je zabio 34 koša. Russell Westbrook je dodao 26 koševa. Kod Mavericksa najbolji je bio Wesley Matthews s 22 poena, Raymond Felton je ubacio 18, a Dirk Nowitzki je utakmicu završio sa 16 koševa. Thunder je imao dvoznamenkastu prednost zadnjih 23:14 minute utakmice i to najviše zahvaljujući Durantu. Oklahoma City je imala šut iz igre 57,7 posto, a Dallas 47,7 posto.

NBA rezultati prvog kruga doigravanja:

ISTOČNA KONFERENCIJA
Indiana Pacers - Toronto Raptors 85-101
(Toronto vodi 2-1)

ZAPADNA KONFERFENCIJA
Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 102-131
(Oklahoma vodi 2-1)

Houston Rockets - Golden State Warriors 97-96
(Golden State vodi 2-1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider