Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hrvatska lovi 'dvojku'

Grčka osigurala 'jedinicu', Srbija pomela Tursku, težak poraz BiH

Pobjedom nad Slovenijom košarkaši Grčke osigurali su prvo mjesto u skupini C Eurobasketa, kojoj je domaćin zagrebačka Arena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grčka je prilično sigurno s 83:72 upisala pobjedu protiv Slovenije, s kojom je došla do omjera pobjeda i poraza 4:0. Tom pobjedom Grčka je svladala sve reprezentacije u skupini C koje su kandidirale za prvo mjesto, uključujući Hrvatsku (72:70) prije nekoliko dana, što znači da će kao prva u osminu finala Eurobasketa.

Grčku je do pobjede predvodio Vassilis Spanoulis s 19 poena i šest asistencija, dok je Georgios Printezis pridodao 16 i tri skoka. Kod Slovenije najefikasniji je bio Jaka Blažič, koji je susret završio s 27 poena, pet skokva i dvije asistencije. Zoran Dragić pridodao je 22 poena.

Eurobasket 2015

Finska je nanijela težak poraz Bosni i Hercegovini, te se pobjedom plasirala u osminu finala Eurobasketa. Efikasnom igrom u napadu i čvrstom u obrani Finci su slomili naše susjede rezultatom 88:59. Petteri Koponen predvodio je Fince s 14 poena, tri skoka i šest asistencija, dok je kod BiH najefikasniji bio Draško Albijanić s 14 poena.

U skupini B, takozvanoj 'skupini smrti' Srbija je upisala još jednu pobjedu, ovoga puta protiv Turske. Miloš Teodosić predvodio je Srbiju do uvjerljive 91:72 pobjede sa 17 poena i čak 13 asistencija! Miroslav Raduljica zaigrao je 18 minuta na parketu, no to mu je bilo dovoljno za 20 poena i čak šest skokova! Kod Turaka je najefikasniji bio Ali Muhammed sa 16 poena.

Spomenimo i da je u skupini D Češka na dramatičan način slavila protiv Belgije, koja je samo kolo ranije šokirala Litvu. Belgija je bila na pragu novog iznenađenja kada je 58 sekundi prije kraja pogodila za vodstvo 62:61, no onda je ponajbolji igrač Češke, Tomaš Šatoransky, pogodio tricu za vodstvo. Nakon toga je stavio jedno slobodno bacanje i priči je bio kraj.

Recimo da će vjerojatno Češka biti suparnik Hrvatske u osmini finala Eurobasketa, ukoliko naši slave u dvije posljednje utakmice (Nizozemska i Gruzija) i ukoliko Česi izgube u posljednjem kolu od favorizirane Litve, te završe kao treći u skupini.

Eurobasket 2015
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider