Košarka
SPORTOVI
Košarka
Emotivan apel

'Gospodo, tko ima pravo ugasiti najbolji klub 20. stoljeća?'

Udruga veterana KK Split Jugoplastika, obratila se javnosti priopćenjem u kojem se ne slaže s idejom o stečaju i gašenju trostrukog prvaka Europe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok u Sloveniji naša košarka živi svoje najbolje dana godinama unatrag, u jednom od hramova hrvatske košarke, onom na Gripama, traje bitka za spas košarkaškog kluba Split.

Udruga veterana KK Split Jugoplastika, obratila se javnosti priopćenjem u kojem se ne slaže s idejom o stečaju i gašenju trostrukog prvaka Europe. Gradu Splitu, koji je većinski vlasnik kluba, nude svoju pomoć i partnerstvo u vođenju kluba s Gripa.

Ako na kraju, kao što je najavljeno, povijest kluba bude završena bankrotom, veterani nude projekt novog kluba s drugačijim konceptom od dosadašnjeg sve s namjerom da se mladima pruži prilika koju sada nemaju. No, gradonačelnik i njegovi suradnici, smatraju veterani, moraju pronaći način da se klub ne ugasi.

Željko Jerkov, legenda splitske košarke, emotivan uputio je apel političkim strukturama Grada Splita.

"Gospodo, ovo je udruga, ovo je klub, koji je proglašen najboljim klubom dvadesetog stoljeća. Ima li išta u ovom gradu što je bilo najbolje u dvadesetom stoljeću? Neka se netko javi tko ima takvu referencu. I tko daje pravo gradonačelniku i svima njima da ovaj klub gase? Tko im to daje pravo? Oni imaju zasukati rukave i riješit probleme ovoga kluba jer sve ovo je politika stvorila", kazao je Jerkov.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider