Košarka
SPORTOVI
Košarka
Spursi za petama

VIDEO Povijesni poraz Warriorsa: 'To je NBA, svašta se može dogoditi'

Nedjelja navečer podsjetila nas je da postoji tanka linija između čudesnog i opasnog za ovogodišnje Golden State Warriorse...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State Warriorsi doživjeli su šesti poraz u sezoni. Bolji od njih bili su Lakersi rezultatom 112-95, a utakmica će ostati upamćena po tome što se dosad nikad u povijesti nije dogodilo da momčad s tako malim omjerom i postotkom pobjeda (19 posto) pobijedi vodeću momčad lige koja je na 92 posto pobjeda ove sezone.

Iako ih je neočekivani poraz od pretposljednjih Lakersa ostavio i dalje u utrci za rekordom Bullsa od 72 pobjede, isto tako ih je ostavio i samo dvije pobjede ispred drugoplasiranih Spursa, najboljeg rekorda u ligi i prednosti domaćeg terena tijekom doigravanja.

Steve Kerr napomenu o je da je prvo mjesto jedino što je bitno, da je besmisleno nagađati o 73 pobjede iako su nadohvat ruke, a ovakva prilika pruža se jednom u životu. Neki u organizaciji Warriorsa vjeruju u taj pothvat, ali moglo bi se dogoditi da će Golden Stateu biti i potrebno toliko pobjeda, s obzirom kako ove godine igraju i ne spuštaju kočnicu s gasa San Antonio Spursi.

Momčad Gregga Popovicha došla je do skora od 30-0 kod kuće te je trenutno samo dvije pobjede iza Warriorsa s impresivnim učinkom od 85 posto pobjeda i omjerom 53-9.

U jednome je Kerr u pravu, jadikovanje oko izgubljene prilike za skidanje Jordanovih Bullsa sigurno neće ići na ruku njegovim igračima u doigravanju, a moglo bi im i skrenuti fokus s glavnog zadatka – osvajanja titule. A tu su i ključne utakmice sa Spursima koje će odlučivati o prvom mjestu u regularnoj sezoni.

No, daleko su Warriorsi od panike. Da im je ovo netko ponudio prije početka sezone, objeručke bi prihvatili.

''Mi i dalje kontroliramo svoju situaciju. Želimo gledati prema naprijed. Spursi igraju dobro, ali ne treba nam pomoć , imamo kontrolu nad vlastitim tempom. Možda si dopustimo da jednom ispadnemo iz ritma, ali moramo ga opet nametnuti'', izjavio je Curry nakon iznenađujućeg poraza od Lakersa.

Warriorsi i Kerr dosad su bili uspješni u tome. Zato i jesu na omjeru od 55 pobjeda. To je tazlog zašto ih Kerr nije ni izgrdio u svlačionici. Zna da je nemoguće od njih tražiti da u sve 82 utakmice igraju kao u transu. Ujedno prepoznaje njihov profesionalizam i pristup koji ih je i doveo tu gdje su danas.

''To je NBA. Ako niste spremni za igru, svašta se može dogoditi. Nismo imali dovoljno pažnje u obrani i nismo radili dovoljno dobar pritisak na loptu. I Lakersi su odigrali sjajnu utakmicu'', rekao je Kerr.

Utakmice NBA lige:

Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder 96-104
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 112-95
Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 100-109
Denver Nuggets - Dallas Mavericks 116-114 (produžetak)
Detroit Pistons - Portland Trail Blazers 123-103
Miami Heat - Philadelphia 76ers 103-98
Toronto Raptors - Houston Rockets 107-113

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider