Košarka
SPORTOVI
Košarka
Neviđena dominacija

Rapsodija Warriorsa u velikom derbiju: Curry i društvo obrisali parket sa Spursima

Trebala je to biti jedna od utakmica godine, ali pretvorila se u dominaciju Stephena Curryja i Golden State Warriorsa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noći s ponedjeljka na utorak po prvi put ove sezone susrele su se dvije najbolje NBA momčadi, Golden State Warriorsi i San Antonio Spursi. No, umjesto košarkaškog klasika, bila je to jednosmjerna ulica u kojoj su Warriorsi razbili Spurse s 30 razlike.

Curry i društvo potvrdili su zašto su najbolja momčad svijeta. U okršaju s najboljom obranom lige ubacili su 120 poena i pokazali tko vlada Zapadom. Ali i ligom. U pobjedi 120-90 Curry je ubacio 37 koševa i pogodio šest trica, igrajući samo tri četvrtine.

''Znamo da je ovo samo još jedna regularna utakmica, ali oko nje je bilo drugačije ozračje. Svaki put imamo priliku pokazati tko smo i napraviti još jedan korak na našem putovanju. Nije uvijek bilo tako. Ova skupina igrača je na okupu već neko vrijeme i razumije kako se psihološki pripremiti za utakmicu kao što je ova'', rekao je nakon dvoboja Curry.

Aktualni MVP lige zabio je 15 koševa u prvoj četvrtini i 18 u trećoj, ukupno šutiravši iz igre 12-20. Bila je to 39. uzastopna domaća pobjeda Golde Statea u svojoj Oracle Areni. Ovaj put rasprodanoj za najveći okršaj 'divljeg' Zapada.

Warriorsi su tako prekinuli niz Spursa od 13 pobjeda zaredom, koji također imaju najbolji start u klupskoj povijesti. Međutim, jedna druga momčad ima najbolji start u povijesti NBA-a. Teško da bi San Antonio slavio da je igrao i Tim Duncan, koji je lakše ozlijeđen. No, ove dvije momčadi vodit će još bitki ove sezone, a čisto sumnjamo da će Spursi idući put ovako podbaciti.

Kawhi Leonard bio je najbolji pojedinac Popovicheve družine sa 16 poena, ali i daleko ispod svog ovosezonskog nivoa. Ponajviše zbog Barnesa i Igoudale, koji su na njemu odradili odličan posao u obrani.

''Nadigrali su nas u svakom aspektu igre'', izjavio je Ginobili.

Čak je i Steve Kerr u nevjerici gledao kako mu momčad razbija najvećeg konkurenta. Da ne spominjemo njegovog mentora i dobrog prijatelja Gregga Popovicha, koji ovaj put nije imao rješenje za sjajne Warriorse.

''Večeras je to izgledalo kao da igraju muškarci i dječaci'', rekao je Popovich.

Bez obzira na sve, Spursi su ostali druga momčad lige s omjerom 38-7, dok je Golden State nastavio lov na Jordanove Bullse (72-10), ali i rekord Chicaga od 44 uzastopne domaće pobjede koji je postavljen od 30. ožujka 1995. do 4. travnja 1996. godine. Warriorsi ove sezone kod kuće imaju 21-0.

Rezultati NBA lige:

Chicago Bulls - Miami Heat 84-89
Cleveland Cavaliers - Minnesota Timberwolves 114-107
(Damjan Rudež nije igrao)
Washington Wizards - Boston Celtics 91-116
Memphis Grizzlies - Orlando Magic 108-102 (produžetak)
(Mario Hezonja je igrao 7:50 minuta za Orlando, upisao je tri skoka i zabio je pet koševa)
New Orleans Pelicans - Houston Rockets 111-112
Denver Nuggets - Atlanta Hawks 105-119
Utah Jazz - Detroit Pistons 92-95
Sacramento Kings - Charlotte Hornets 129-128 (dva produžetka)
Golden State Warriors - San Antonio Spurs 120-90

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider