Košarka
SPORTOVI
Košarka
Totalna dominacija

Svijet za sebe: 'Nemoguće' brojke 'ubojice' Curryja i sjajnih Warriorsa

Golden State Warriorsi postali su najbrža momčad koja je došla do 50 pobjeda u regularnom dijelu sezone, jednu utakmicu brže nego što su to napravili Jordanovi Bullsi (50-6) u sezoni 1995-96...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve tri prethodne momčadi koje su startale s omjerom 50-7 ili bolje te su sezone osvojile naslov. Iz tog razloga Warriorsi ne samo da su glavni favoriti za titulu, nego i momčad koja bi do konca sezone mogla srušiti još rekorda. 'Ratnici' su do 50 pobjeda došli na zaista impresivan način. U 32 utakmice slavili su dvoznamenkastim brojem koševa, 26 pobjeda ostvarili su u gostima, a 25 protiv momčadi koje imaju minimalno 50 posto pobjeda.

Većina toga ne bi bila moguća bez 'vanzemaljca' Curryja, no Warriorsi su došli i do 15 pobjeda bez njegove pomoći u zadnjoj četvrtini. Momčad Steve Kerra stigla je i do 29. utakmice u kojoj je ostvarila 30 ili više asistencija, a pobijedila je u svima. Primjera radi, ni jedna druga momčad u ligi nema više od 12 utakmica s 30 ili više asistencija.

Ovo je ujedno sedma sezona u kojoj su Warriorsi došli do barem 50 pobjeda i treća u isto toliko godina, preostale četiri ostvarene su u prvih 67 sezona. K tome, Curry i društvo došli su do 101 uzastopne pobjede u utakmicama u kojima su imali najmanje 15 koševa prednosti u jednom trenutku.

Curry postavlja rekorde

Čudesna sezona prepuna rekorda ne bi bila moguća bez najboljeg igrača NBA-a u posljednjih godinu i pol dana. Svaka čast LeBronu Jamesu, ali u ovom trenutku Curry je nevjerojatan. Zvijezda Golden Statea je u ponedjeljak navečer zabila pet trica protiv Atlanta Hawksa.

Inače to za njega nije ništa neobično, ali time je stigao na samo jednu tricu od novog NBA rekorda. Naime, Curry je trenutno na 126 uzastopnih utakmica s barem jednom pogođenom tricom, samo jednu utakmicu od rekorda Kyle Korvera (127).

Curry je došao i do brojke od 28 utakmica s najmanje pet trica u jednoj sezoni, nadmašivši svoj vlastiti rekord od 27 utakmica iz prošle sezone. No, to nije jedini vlastiti rekord koji će srušiti. U preostalih 27 utakmica, koliko je ostalo Warriorsima do kraja regularnog dijela, Steph mora zabiti još 27 trica kako bi postavio novi rekord po broju ubačenih trica u jednoj sezoni.

Kako sada stvari stoje, lako bi mogao biti vlasnik top tri sezone po broju pogođenih trica u povijesti. Za sada ima četiri među najboljih šest.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider