Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dallas katastrofalan

Golden State se zahuktao: Nova pobjeda za skok na vrh Zapada

Briljirali su Warriorsi u trećoj četvrtini kada su postigli čak 43 koša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi slavili su u gostima kod Denvera s 127:108, dok su Detroit Pistonsi kod kuće bili bolji od Sacramenta (108:99).

Golden State ove sezone ima već tri poraza, ali su se u Denveru nametnuli od samog početka i već nakon prve četvrtine vodili s 13 razlike. Momčad iz Kalifornije briljirala je u trećoj dionici igre kada su zabili čak 43 koša, a na krilima Kevina Duranta (25) i Stephena Curryja (22, 11 asista) lako došli do šeste pobjede u zadnjih sedam susreta koja ih vodi na vrh Zapada. Golden State i Houston vode s omjerom od 7-3.

Detroit je kod kuće pobijedio Kingse i također je na sedam pobjeda i tri poraza, a tako dobar start sezone nisu imali već devet godina. U svojoj novoj dvorani, Little Caesars Arena, Pistonsi imaju omjer 4-1, a protiv Sacramenta su ih do pobjede odveli Avery Bradley (24) i Andre Drummond (16, 19 skokova). Ispred Pistonsa su na Istoku samo Boston Celticsi (7-2).

Dallas ima najgori start sezone u zadnje 24 godine, a Teksašani imaju samo jednu pobjedu i 10 poraza. Deseti poraz stigao je na gotovanju kod Minnesote (99:112), koju je predvodio Karl Anthony Towns (31, 12 skokova). Mavsima ostaje nada da neće biti tako loši kao sezone 1993./1994. kada su imali omjer 1-23.

U najdramatičnijoj utakmici New Orleans Pelicansi su slavili kod Chicaga (96:90) nakon produžetka. Dvojac Pelicansa Anthony Davis (27, 16 skokova) i DeMarcus Cousins (25,11 skokova) pobrinuo se za petu pobjedu, dok je Chicago predvodio Justin Holiday (18).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider