Košarka
SPORTOVI
Košarka
Svaka im čast!

VIDEO Za povijest: Golden State srušio rekord Jordanovih Bullsa!

Curry i društvo nisu pokleknuli pod pritiskom u posljednjoj utakmici osnovnog dijela sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U zadnjoj utakmici osnovnog dijela NBA lige Golden State Warriorsi su pobijedili Memphis Grizzliese 125:104 i završili ovaj dio sezone sa 73-9 čime su srušili rekord Jordanovih Bullsa koji su imali 72-10.

Izdržali su u uraganskom ritmu od prve do ove posljednje, 82. utakmice i ulaze u povijest s učinkom koji bi mogao dugo ostati najbolji.

Već u prvoj četvrtini stvorili su kapitalnu prednost, dobili su istu s 37:23 da bi u drugoj povećali vodstvo i na poluvremenu imali okruglih +20 (70:50). U nastavku su rutinski sačuvali stečeno i zasluženo slavili.

Prvo ime susreta bio je trentutno najbolji svjetski košarkaš Stephen Curry koji je ubacio 46 poena. Pogodio je 10/19 trica te je postao prvi čovjek s više od 400 ubačenih trica u sezoni (402).

Curry je imao i četiri skoka te šest asistencija, a solidnu ispomoć dobio je od četvorice dvoznamenkastih suigrača. Klay Thompson je postigao 16, Harrison Barnes 15, Marreese Speights 12, a Draymond Green 11 koševa.

U redovima gostiju najbolji su bili Zach Randolph s 24 i Lance Stephenson s 22 poena.

Iako su Brooklyn Netsi Bojana Bogdanovića poraženi u zadnjoj utakmici regularnog dijela sezone od Toronto Raptorsa, on je bio sjajan zabivši 29 koševa, a poraz je doživio i Orlando Magic za kojeg je Mario Hezonja zabio deset koševa, dok je Minnesota Timberwolvesa bila uvjerljiva protiv New Orleans Pelicansa i Damjan Rudež je upisao samo dva skoka.

Toronto Raptors su druga momčad Istočne konferencije i sinoć su sa 103:96 pobijedili Brooklyn Netse. Do pobjede ih je odveo Norman Powell koji je zabio 30 koševa. U redovima Brooklyna najučinkovitiji je bio Bogdanović koji je odigrao 37:02 minute i uz 29 koševa, od čega je sedam trica, dodao šest skokova i dvije asistencije. Raptorsi su ovu sezonu završili s omjerom pobjeda i poraza 56-26 nakon što su u nju ušli kao jedina momčad NBA koja prije nije ostavrila 50 pobjeda. Postsezonu otvaraju protiv sedme momčadi Indiana Pacersa. Netsi su izgubili deset zadnjih utakmica i sezonu završavaju s omjerom pobjeda i poraza 21-61.

Charlotte Hornets su konačno osigurali nastup u doigravanju i sinoć su sa 117:103 pobijedili Orlando Magic. Predvodio ih je Al Jefferson koji je zabio 26 koševa i Hornets su ovu sezonu, najbolju do sada, završili kao šesta momčad Istočne konferencije, a u prvom krugu doigravanja ih čeka trećeplasirani Miami Heat. Hezonja je za Orlando odigrao 42:06 minuta i u tom je vremenu zabio deset koševa i upisao pet skokova te dvije asistencije. Kod Magica, koji sezonu završava s omjerom pobjeda i poraza 35-47, najučinkovitiji su bili Evan Fournier i Aaron Gordon koji su svaki zabili po 22 koša. Charlotte je u drugom poluvremenu imala prednost od čak 22 koša, ali ju je Orlando stigao no ne dovoljno.

Minnesota Timberwolves je sezonu završila uvjerljivom pobjedom od 144:109 nad New Orleans Pelicansima. Karl-Anthony Towns ji Shabazz Muhammad su bili najbolji strijelci Minnesote sa 28 pogodaka, a Towns je dodao još i 14 skokova, Gorgui Dieng je ubacio 20 koševa, uz 11 skokova. Damjan Rudež je odigrao 8:47 minuta i ugrabio dva skoka. Pelicanse, koje su poharale ozljede, je predvodio Omer Asik sa 24 pogodaka i 11 skokova.

Nakon večerašnjih utakmica poznati su i svi parovi doigravanja koje počinje 16. travnja.

ISTOK:

Cleveland Cavaliers (1) - Detroit Pistons (8)
Toronto Raptors (2) - Indiana Pacers (7)
Miami Heat (3) - Charlotte Hornets (6)
Atlanta Hawks (4) - Boston Celtics (5)

ZAPAD:

Golden State Warriors (1) - Houston Rockets (8)
San Antonio Spurs (2) - Memphis Grizzlies (7)
Oklahoma City Thunder (3) - Dallas Mavericks (6)
Los Angeles Clippers (4) - Portland Trail Blazers (5)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider