Košarka
SPORTOVI
Košarka
Stvorili su utvrdu

VIDEO Golden State stigao do velikog jubileja, Curry opet sjajan

Solidan nastup hrvatskog reprezentativca nije bio dovoljan da Orlando Magic izbjegne poraz.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja odigrao je solidnu utakmicu za Orlando Magic u srijedu navečer, ali njegovih 11 koševa (šut za dva 4-7, trica 1-3), 4 skoka i 3 asistencije nisu bili dovoljni da se izbjegne poraz u Charlotteu, domaći Hornetsi na kraju su bili uspješniji sa 107-99.

Ključnom se pokazala druga četvrtina koju su Hornetsi riješili u svoju korist sa 35-13 i tako na poluvremenu stekli prednost od 61-43, te su u nastavku u potpunosti kontrolirali rezultat.

Orlando je početkom druge četvrtine vodio sa 35-27, no do odlaska na odmor Charlotte je je napravila seriju od 34-8 i praktički odlučila dvoboj. Gosti s Floride u završnici su se primakli na šest razlike, ali za nešto više ponestalo je i vremena. Hornetse su predvodili Nicolas Batum i Marvin Williams sa po 26 koševa, dok je najefikasniji kod Magica bio Victor Oladipo sa 25 ubačaja.

Charlotte se ovom pobjedom u potpunosti vratio u igru za treće mjesto u Istočnoj konferenciji, s omjerom 38-29 trenutačno su šesti, ali zaostaju samo jednu utakmicu za trećim Miami Heatom koji je na 39-28. Orlando je sve dalje od mjesta koja vode u doigravanje, sada je 11. na Istoku sa 29-38, dok su osmi Detroit Pistonsi na 34-34.

Prvaci Golden State Warriorsi ostvarili su 50. uzastopnu domaću pobjedu, a ova je bila jedna od najlakših u toj seriji, svladali su New York Knickse s visokih 121-85. Još jednu vrhunsku šutersku večer imao Stephen Curry koji je ubacio 34 koša za Warriorse, dok je kod Knicksa najefikasniji bio Carmelo Anthony sa 18 ubačaja.

Vodeća momčad Istoka Cleveland Cavaliersi na svom su terenu svladali Dallas Maverickse sa 99-98 bez svog prvog igrača LeBrona Jamesa koji je dobio odmor. Devet i pol minuta prije kraja Cleveland je vodio sa 89-71 i činilo se kako je utakmica odlučena. No, gosti iz Dallasa su na ulasku u posljednju minutu uspjeli stići na samo dva razlike, 97-95, te su pri tom rezultatu imali i dva napada.

No, prvo je loptu u aut bacio Barea, a potom je došlo do nesporazuma na relaciji Harris-Nowitzki, pa je do lopte stigao Irving koji je potom pogodio oba slobodna bacanja za nedostižnih 99-95 dvije sekunde prije kraja. Izostanak "Kralja" najbolje su iskoristili Kyrie Irving sa 33 poena i Kevin Love sa 23 pogotka i 18 skokova u redovima Cavsa, dok su za Mavse po 20 koševa postigli Dirk Nowitzki i David Lee.

U Bostonu su se susrele do tog trenutka treće momčadi Istoka i Zapada, domaći Celticsi i Oklahoma City Thunder, a uvjerljivu pobjedu od 130-109 ostvarili su gosti. Sjajan je bio Kevin Durant sa 28 poena, 7 skokova i 9 asistencija, dok je kod domaćih bolji odf ostalih bio Isaiah Thomas sa 29 pogodaka. Oklahoma je s omjerom 46-22 sve bliže osiguranju trećeg mejsta na Zapadu, dok je Boston sada pao na peto mjesto Istoka sa 39-29.

Washington Wizardsi ojačali su svoje izglede za doigravanje 117-96 pobjedom protiv izravnih konkurenata Chicago Bullsa. Sjajan je u redovima domaćih bio John Wall, koji je ostvario "triple-double" sa 29 ubačaja, 10 skokova i 12 asistencija, dok je strijelce Bullsa predvodio Doug McDermott sa 20 koševa. Washington je sada 10. na Istoku sa 32-35, dok je Chicago deveti sa 33-33.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider