Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šarić se nada osvajanju skupine

VIDEO Generalna proba košarkaša uoči SP-a: 'Osobno ih nikad nisam dobio'

U utorak navečer hrvatska košarkaška reprezentacija u zagrebačkoj Areni ima generalnu probu uoči Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Igra se protiv europskog doprvaka Litve i nakon toga se kreće na natjecanje na kojem nas mnogi vide u krugu kandidata za medalje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odbrojavaju se dani, pumpa samopouzdanje. I predsjednik republike Ivo Josipović zaželio je sreću izabranicima Jasmina Repeše na Svjetskom prvenstvu. Za generalnu probu odabrano je probrano društvo - reprezentacija Litve.

''Ja osobno nisam nikad dobio Litvu, a igram protiv njih 10 godina, tako da mi je to motiv više'', rekao je Ukić, a Šarić nadodao:

''Nadam se dobroj utakmici, atmosferi, da se nastavi pozitivna priča preko Cibone, Cedevite, reprezentacije od Slovenije i da završi s odličnim rezultatom na SP-u, ali prije toga da odradimo utakmicu s Litvom na visini.''

Nakon Eurobasketa konačno je narasla vjera u vlastite mogućnosti. Danas se ne spušta glava ni pred Španjolskom ili SAD-om.

''Mislim da smo u taktičnom dijelu dobro zaokruženi, da možemo odgovoriti svim zahtjevima na SP-u koji su pred nama, bez obzira o kojoj se reprezentaciji radilo pa makar to bila i Španjolska'', objasnio je izbornik Repeša.

U skupini smo sa Filipinima, Senegalom, Porto Rikom, Argentinom i Grčkom. Otvaramo s Filipinima, pa slijedi derbi s Argentinom, pa Senegal, Grčka i Portoriko.

''Sigurno se može sa svima igrati, sigurno ono čemu ja težim je da osvojimo prvo mjesto u skupini što je za mene posve moguće'', izjavio je Šarić.

Naš kapetan će sutra upisati 164. nastup za reprezentaciju, po čemu postaje rekorder.

''Rado bi mijenjao te nastupe za jedan opipljiv rezultat'', rezonirao je Ukić.

Idealna prilika za testiranje te Rokove rečenice je Svjetsko prvenstvo koje počinje za pet dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider