Košarka
SPORTOVI
Košarka
Beko Basket Tour

General Vasilije Mitu - novi prvak Hrvatske

Nakon 15 kvalifikacijskih turnira iznimno uspješne sezone BEKO BASKET TOURA ove subote u Rijeci se održao završni Masters najboljih hrvatskih 3x3 ekipa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Natjecanje se odvijalo u dvije grupe, najboljeplasirana ekipa iz svake išla je direktno u polufinale dok su drugo i trećeplasirane igrale četvrtfinale. U grupi A dominirala je Cedevita Statist (Hrvoje Marin, Toni Vitali, Duje Kaliterna, Toni Mindoljević) sa vrlo sigurnim pobjedama u svim utakmicama. Drugoplasirana je bila Fišer grupa iz Rijeke, a trećeplasirani zadarski Pulestri.

U grupi B General Vasilije Mitu (Igor Musulin, Željko Palavra, Ivan Kovačević, Ivica Cvitanović) osvojio je prvo mjesto sa 4 teške pobjede. Za drugo mjesto zadarski The Billy Boyzi u odlučujućoj su utakmici bili bolji od Pain & Gain 22:15, a za treće su iskusni dečki iz Ekipe za očevid pobjedili Gladijatore 21:11. U prvom četvrtfinalu Ekipa za očevid (Mario Novak, Matija Novak, Manuel Novak, Nikola Novak) u vrlo neizvjesnoj utakmici nadigrala je Fišer grupu 21:19.

Drugo četvrtfinale uvjerljivo su pobjedili Pulestri sa 18:10 protiv The Billy Boyza. Uslijedila nam je fenomenalna završnica turnira. Pulestri (Jurica Dražović, Zvonimir Baričević, Ivan Bulić, Toni Ivičić) su u polufinalu igrali protive Cedevite Statist i vrlo dobro ušli u utakmicu. Splićani su se polako vratili u igru tricama Mindoljevića i došli do 19:14 ali nisu uspjeli zatvoriti utakmicu. Kod 20:20 Hrvoje Marin presuđuje pobjednika slobodnim bacanjem za ulazak u finale. U drugom polufinalu još jedna dramatična utakmica u kojoj je General Vasilije Mitu na kraju kod 18:18 ostao sa 2 igrača.

Fenomenalni šuter Željko Palavra zabija prvo tricu za 20:18 a nakon nekoliko neuspješnih pokušaja Maria Novaka i dvicu za veliko slavlje i 21:18. Utakmicu dostojnu finala prvenstva Hrvatske igrali su stari poznanici sa brojnih turnira iz prijašnjih sezona. Odlična utakmica Željka Palavre i Igora Musulina na vanjskim pozicijama donijela je ekipi General Vasilije Mitu pobjedu 21:19 protiv Cedevite Statist za koju je najbolje odigrao Duje Kaliterna. Kao pobjednici BEKO BASKET TOURA General Vasilije Mitu izborili su nastup na FIBA WORLD TOURU koji će se 30. i 31. kolovoza održati u Lausanni (Švicarska).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider