Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bili su prejaki

Francuzi rastužili Deželu: Slovenija bez polufinala Eurobasketa!

Košarkaši Francuske igrat će u petak, u polufinalu Eurobasketa, protiv Španjolske, nakon četvrtfinalne pobjede protiv domaćina natjecanja Slovenije 72:62. Slovenci su time ispali iz borbe za medalje..

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kroz cijeli tijek prvenstva Francuzi nisu pokazali svoje pravo lice, a čak niti danas, protiv Slovenije, Francuska nije izgledala posebno impresivno. No, imali su Francuzi snage odraditi vrlo dobro obrambene zadatke, a imali su i - Tonyja Parkera.

Igrač San Antonija je ogled završio sa 27 poena, uz 8/18 za dva poena, 1/2 za tri poena i 8/9 s linije slobodnih bacanja. I nije u pitanju samo 27 poena, već je Parker svaki put povukao kada je bilo najpotrebnije, te je u svim tim ključnim trenucima ogleda nadjačao konkurenta na drugoj strani Gorana Dragića.

Utakmica je, inače, uglavnom bila neizvjesna. Francuska se u prvom dijelu jednom odvojila na +10, ali su fanatični domaćini taj put uhvatili zaostatak. No, kada su Francuzi u drugom dijelu otišli na +10, potom su do kraja održali prednost i bez stresova izborili prolaz u polufinale.

Osim Parkera istaknimo kod Francuza Nicolasa Batuma s 14 poena i pet skokova, te Borisa Diawa s 10 poena, šest skokova i tri asista. Kod Slovenaca braća Dragić nisu mogla sama - Goran je postigao 18 poena uz šest asista, a Zoran 12 poena i pet skokova.

U četvrtak slijede preostala dva četvrtfinala ogleda: Hrvatska igra protiv Ukrajine, a potom Italija s Litvom.

Eurobasket, četvrtfinale:

Francuska - Slovenija 72:62

Španjolska - Srbija 90:60

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider