Košarka
SPORTOVI
Košarka
Danas slavi 30. godina

FOTO LeBron je uspješniji od velikog Michaela Jordana. Evo i dokaza...

Većina ljubitelja američke NBA košarke smatra da je najbolji košarkaš svih vremena, bez ikakve konkurencije, Michael Jordan...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Istina, Jordan je u svojoj karijeri radio nevjerojatne stvari. Šest je puta bio NBA prvak i isto toliko puta je ponio titulu najvrijednijeg igrača u finalu (MVP). Pet je puta bio MVP regularnog dijela NBA lige, te je 14 puta nastupio na All-Star utakmicama.

Mnogi se neće složiti, ali statistički gledano uz bok mu je najbolji igrač današnjice - LeBron James.

On je dosada osvojio dva NBA naslova, te je isto toliko puta bio MVP finala. Četiri je puta proglašen MVP-jem regularnog dijela lige, te je 10 puta nastupio na All-Star utakmici. A tek mu je 30 godina, na današnji dan...

LeBron je, statistički gledano, uspješniji od Jordana kada je ovaj imao 30. Naime, Jordan je tada bio tri puta proglašen MVP-jem (jednom manje od LeBrona), tek je dva puta zaigrao u velikom NBA finalu (LeBron već pet puta), a jedini statistički podatak po kojem su izjednačeni u dobi od 30 godina je broj osvojenih naslova 2-2.

James je omražen kod mnogih navijača zbog svog odlaska u Miami iz Clevelanda 2010. godine, iako se ove godine vratio. Zamjera mu se da je napustio Cavse kako bi se domogao NBA prstena, do kojeg ne bi stigao tako brzo, ako bi ga uopće uhvatio, s Clevelandom.

Pred LeBronom su najbolje košarkaške godine kada je NBA u pitanju, ima mlade igrače oko sebe koji će kroz ovu i narednu sezonu stasati i to je vrlo dobar temelj za novi naslov ili nove naslove prvaka.

Iako, čak i da osvoji šest naslova prvaka poput Jordana i dalje bi u očima mnogih bio 'manji'...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider