Košarka
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Košarka
Eurobasket 2013

Finci nemoćni protiv španjolskog uragana

Španjolski košarkaši deklasirali su Finsku s 82-56 u 2. kolu drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Sloveniji…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Približili su se branitelji naslova time plasmanu u četvrtfinale, a potvrdu će tražiti u ponedjeljak u dvoboju protiv Italije. Iz skupine F zasad je matematički prolaz u nokaut-fazu osigurala samo Hrvatska.

Finska se u subotnjoj utakmici u ljubljanskim Stožicama držala samo tijekom prve četvrtine koju je završila s minus tri (18-15). Nakon toga je krenuo španjolski uragan koji je na koncu ostavio Skandinavce na 26 koševa zaostatka.

Jose Calderon je predvodio Španjolce s 23 poena i pet asistencija, a vrijedi istaknuti i 12 koševa i sedam skokova Victora Clavera. U finskoj je vrsti bolji od ostalih bio Petteri Koponen sa 17 koševa.(TS)

Eurobasket, skupina F, 2. kolo:

Hrvatska - Italija 76-68

Španjolska - Finska 82-56

Slovenija - Grčka (kasnije)
Redoslijed: 1. Hrvatska 3-1, 2. Slovenija 2-1 (-1), 3. Španjolska 2-2, 4. Italija 2-2, 5. Grčka 1-2 (-1), 6. Finska 1-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider