Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
suspenzija ostaje

FIBA popustila: Rusija ipak igra na Eurobasketu

Međunarodni košarkaški savez (FIBA) potvrdio je suspenziju Ruskom košarkaškom savezu, ali je dopustio reprezentacijama te zemlje tako da će najbolji ruski košarkaši nastupiti na predstojećem Europskom prvenstvu kojeg od 5. do 20. rujna zajednički organiziraju Hrvatska, Francuska, Litva u Njemačka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FIBA je na svojim službenim stranicama objavila da je nakon saslušanja vodećih ljudi Ruskog saveza, ruskog ministarstva sporta i Olimpijskog odbora Rusije odlučeno da suspenzija ostane na snazi, ali da igrači, treneri, suci i ostali dužnosnici mogu sudjelovati na natjecanjima. FIBA je Rusiju suspendirala 29. srpnja zbog nerješavanja dugogodišnjih institucionalnih i pravnih problema. Rusija će tako na EP-u igrati u skupini A u Montpellieru s Francuskom, BiH, Finskom, Poljskom i Izraelom.

FIBA je istu odluku donijela i za Japan, te za muške i ženske reprezentacije Brazila koje tako mogu nastupiti na na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru iduće godine.

Također Japanski košarkaški savez ostaje suspendiran od studenog prošle godine jer nije prilagodio svoje djelovanja statutu FIBA-e, ali japanske momčadi smiju nastupati na međunarodnim natjecanjima. Brazilski košarkaški savez koji se u nemilosti FIBA-e našao zbog dugova je nakon obećanja da će "sve financijske obveze izvršiti u što kraćem roku" dobio zeleno svjetlo za sudjelovanje obiju reprezentacija OI koje se iduće godine održavaju u Brazilu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider