Košarka
SPORTOVI
Košarka
Druga u Zagrebu

Eurokup: Cibona povela protiv Juventusa

U prvom susretu osmine finala FIBA Eurokupa košarkaši Cibone su na gostovanju u Uteni pobijedili litavski Juventus 83-78 i u seriji na dvije pobjede poveli 1-0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu osmine finala FIBA Eurokupa košarkaši Cibone su na gostovanju u Uteni pobijedili litavski Juventus 83-78 i u seriji na dvije pobjede poveli 1-0.

Druga utakmica na rasporedu je u 2. ožujka u Zagrebu, a bude li potrebno, treća će utakmica biti odigrana 5. ožujka ponovo u Uteni.

U slučaju plasmana u četvrtfinale iduća prepreka 'vukova' bit će ruski Enisej Krasnojarsk koji je sa 2-0 u pobjedama slavio protiv Turk Telekoma.

Cibona se nametnula od prve minute i ozbiljnim pristupom je brzo pokazala kako je kvalitetnija momčad od petoplasiranog sastava litavskog prvenstva. 'Vukovi' su već u prvoj četvrtini imali 12 koševa prednosti, a u drugoj dionici je prednost hrvatskog sastava porasla i na 19 koševa razlike (38-19). U trećoj četvrtini Juventus je uspio spustio zaostatak na 14 koševa, međutim u posljednju četvrtinu Zagrepčani su ušli sa +17 (70-53). Cibona je do dvije minute prije kraja imala uvjerljivu prednost, no tada je nepotrebnim opuštanjem umalo sve upropastila. Juventus je serijom 14-3 stigao na pet koševa zaostatka, no za više nije bilo vremena.

Cibonu su do četvrte gostujuće pobjede u Eurokupu predvodili James Florence sa 22 koša, te Nik Slavica sa 18 koševa. Ante Žižić je dodao 10 koševa i osam skokova, a Nebojša Joksimović devet koševa. U domaćim redovima najefikasniji su bili Edgaras Zelionis sa 14 koševa i šest skokova, te Laurynas Samenas i Spencer Butterfield sa po 13 koševa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider