Košarka
SPORTOVI
Košarka
Važna trica Florencea

Cibona izgubila u Rumunjskoj, ali može biti zadovoljna

Nisu uspjeli pobijedili, ali ostvarili su košarkaši Cibone glavni naum Pitestiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cibone u susretu 4. kola skupine S drugog kruga natjecanja po skupinama FIBA-ina Eurokupa izgubili na gostovanju kod rumunjskoe Energije u Pitestiju sa 81-85 (21-21, 19-19, 26-24, 15-21).

Kobno po Cibonu je bilo razdoblje sredinom posljednje četvrtine kada su domaći igrači zahvaljujući nekoliko skokova u napadu uspjeli povećati svoju prednost sa 75-73 na nedostižnih 83-74. Ipak, u završnici se Cibona uspjela primaknuti, a vrlo važnu tricu za konačnih 85-81 10 sekundi prije kraja pogodio je James Florence.

Ta bi se trica mogla pokazati ključnom, jer oba sastava sada imaju omjer pobjeda i poraza 2-2, a Cibona je uspješnija u međusobnom omjeru jer je u Zagrebu u 1. kolu pobijedila s pet razlike (93-88).

Florence je sa 24 koša bio najefikasniji u sastavu Cibone, a odličan je bio i Ante Žižić sa 16 ubačaja i 10 skokova, dok je Lamont Mack sa 21 poenom predvodio domaće.

U drugom susretu 4. kola ove skupine francuski Le Havre je kao gost svladao litvanski Pieno Zvaigzdes sa 87-82, te je na vrhu skupine s omjerom 3-1, dok je Pieno Zvaigzdes posljednji sa 1-3.

Cibona će za tjedan dana u 5. kolu ugostiti Pieno Zvaigzdes, dok će u posljednjem kolu u goste Le Havreu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider