Košarka
SPORTOVI
Košarka
Briljirao i Nurkić

Strašna partija: Fantastični Dario Šarić ostvario rekord karijere!

Hrvatski reprezentativac bio je uvjerljivo prvo ime Philadelphia 76ersa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Šarić je u porazu Philadelphia 76ersa kod Portland Trail Blazersa (114:108 nakon produžetka) postigao 28 koševa što mu je rekord od dolaska u NBA ligu.

Kao i obično u posljednje vrijeme, Šibenčanin je bio u početnoj petorci Sixersa i na parketu je ukupno proveo 40 minuta. Ubacio je 28 poena uz odličan šut iz igre - pogodio je 11 od 16 šuteva od čega su trice bile 4/7. Slobodna bacanja gađao je 2/3.

Samo jedan skok dijelio ga je od double-doublea (uhvatio je devet lopti), a imao je i dvije ukradene lopte i jednu asistenciju.

''On je jednostavno sve bolji i bolji. Njegova majka je s nama i mislim da je baš lijepo da vidi svog sina kako igra sjajno. Stavili smo ga u dosta 'pick and roll' pozicija i uistinu je odličan", hvalio je Šarića nakon utakmice trener Philadelphije Brett Brown.

Na društvenim mrežama sve je više košarkaških fanatika koji zagovaraju da se Šarića proglasi rookiejem godine za što je Dario potpuno legitimni kandidat jer kako sezona odmiče, on igra sve bolje.

O tome da je Dario pred uspjehom karijere pričalo se i u najnovijem izdanju podcasta Triple-double.

Da će Dario postati neizostavan član početne petorke, postalo je jasno nakon što se Philadelphia nedavno riješila turskog reprezentativca Ersana Ilyasove.

Prvo ime Portlanda bio je bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić koji je ostvario double-double s 28 koševa i nevjerojatnih 20 skokova. Uz to je upisao i osam asistencija, dvije osvojene lopte i šest blokada.

U ostalim sinoćnjim utakmicama Detroit Pistonsi su sa 106:101 svladali Cleveland Cavalierse. Vodećoj momčadi Istočne konferencije nije pomogao niti triple-double LeBrona Jamesa (29 koševa, 13 skokova, 10 asistencija).

Oklahoma City Thunder je svladala San Antonio Spurse sa 102:92 dok su pobjede u gostima ostvarili Los Angeles Clippersi kod Memphis Grizzliesa (114:98) i Los Angeles Lakersi kod Phoenix Sunsa (122:110).

Vrlo dobru rolu u Lakersima je odradio naš Ivica Zubac. Ušao je s klupe i za 16 minuta ubacio 14 poena uz tri skoka, jednu osvojenu loptu i dvije blokade.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider