Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nitko prije njega

Fantastičan uspjeh: Hrvatski trener piše povijest u Španjolskoj!

Valencia je pobjedom protiv Bilbaa osigurala najmanje drugu poziciju nakon regularnog dijela sezone i na taj način s 27. prvenstvenom pobjedom ostvarila svoj najbolji učinak u povijesti španjolskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad Velimira Perasovića je jedina koja u ovoj sezoni u španjolskom prvenstvu koliko-toliko parira nedodirljivom Real Madridu, a u sjajnoj sezoni ostvarila je povijesni klupski uspjeh ubilježivši 27. prvenstvenu pobjedu u regularnom dijelu.

27. pobjeda stigla je na domaćem parketu protiv Bilbaa koji s druge strane igra razočaravajuću sezonu i neće vidjeti doigravanje. Perasovićeva momčad slavila je sa 83-71 predvođena sa po 13 poena Justina Doellmana, Vladimira Lučića i Kšištofa Lavrinoviča.

Od trojice Hrvata u redovima Bilbaa najbolji je bio Damir Markota koji je ubacio deset poena uz četiri skoka i tri asistencije dok je Fran Pilepić dodao šest poena i tri skoka. Zoran Vrkić nije ulazio u igru.

U preostala dva subotnja dvoboja očekivane pobjede upisali su Cajasol i Unicaja. Cajasol je svladao Iberostar sa 81-67 i stigao do vrijedne pobjede u borbi za doigravanje, dok je Unicaja lakoćom nadigrala Manresu i udaljila je od ostanka u ligi. (TS)

Liga Endesa, 30. kolo:

Valencia - Bilbao Basket 83-71

Unicaja - La Bruixa d'Or Manresa 91-75

Cajasol - Iberostar Tenerife 81-67

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider