Košarka
SPORTOVI
Košarka
U spomen na Dražena

Europski prvaci opravdali ulogu favorita u Šibeniku

Tradicionalni turnir BEKO BASKET TOUR 3x3 turneje koji se održava 7. lipnja u Šibeniku u spomen na legendarnog Dražena Petrovića i ove je sezone prikazao odličnu uličnu košarku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Seniorske ekipe raspoređene u 4 grupe borile su se za ulazak u polufinale, a favoriti su opravdali očekivanja. U prvoj skupini prva je bila iskusna ekipa Jadrija Basket (Krešo Baranović, Petar Zlatoper, Ivan Baranović, Alen Šikić) a ključnom se pokazala pobjeda protiv zadarskih Billy Boyza 7:5.

U drugoj skupini sjajno uigrani splitski Statisti (Duje Kaliterna, Božidar Vrdoljak, Hrvoje Marin, Toni Vitali) uvjerljivo su bili bolji od suparnika. CB Baldekin (Ivan Jelenčić, Mateo Grgurica, Marko Matulja, Karlo Mirčeta) i Ugori (Josip Dučkić, Luka Mijalić, Ante Pešić, Tomislav Boljat) pokazali su se najboljima u svojim grupama i zasluženo ušli u polufinale.

Prije završnih utakmica u zanimljivom zabavnom dijelu programa održala su se BEKO natjecanja u tricama (pobjednik Karlo Mirčeta) i POLICE natjecanje u zakucavanju (pobjednik Ivan Jelenčić), a publiku su još jednom oduševili splitski breakeri iz skupine Unit X.

Ugor nastradao u finalu

Napeto prvo polufinale donijelo nam je tvrdu i neizvjesnu utakmicu sa malim brojem poena, a pobjedu je Ugoru protiv Jadrije Basket tricom za 8:6 donio Luka Mijalić. U drugom polufinalu fenomenalni Statisti uništili su CB Baldekin perfektnom obranom i raznovrsnim napadom 15:5.

Za titulu pobjednika Šibenika Statisti su još jednom prezentirali odličnu igru i ostavili protivnike bez šansi. Pobjedom 15:9 protiv Ugora osvojili su 200 bodova u regiji Jug za odlazak na Masters u Rijeku na kojemu će vjerovatno braniti prošlogodišnje prvo mjesto.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider