Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zvezda si zakomplicirala

Tomić vrlo dobar u važnoj pobjedi Barcelone

Košarkaši Barcelone i Himkija ostvarili su važne pobjede borbi za plasman u četvrtfinale Eurolige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u susretu 13. kola skupine F TOP 16 pobijedila njemački Brose Basket 75:57, dok je Himki u istoj skupini deklasirao Olympiakos 98:66. Bili su to sudari direktnih suparnika za nastavak natjecanja, a njemački i grčki sastav su se ovim porazima kolo prije kraja po svemu sudeći oprostili od plasmana u četvrtfinale.

Barcelona je već na poluvremenu imala 20 koševa prednosti (43-23) i potom je rutinski odradila susret do kraja. Barcu su do sedme pobjede u skupini predvodili Alex Abrines sa 13 koševa, naš Ante Tomić sa 12 koševa, pet skokova i četiri asistencije, te Justin Doellman sa 12 koševa. U njemačkim redovima najbolji je bio Bradley Wanamaker sa 16 koševa i osam skokova. Hrvatski košarkaš Leon Radošević je za 20 minuta zabio dva koša uz tri skoka.

Olympiakos u neugodnoj situaciji

Važnu pobjedu u borbi za plasman u četvrtfinale izborio je Himki koji je na svom parketu deklasirao Olympiakos 98-66. Olympiakos je bio ravnopravan tek u prvoj četvrtini koju je domaćin dobio 25-22, no ostatak utakmice bio je 'jednosmjerna ulica'. Himki su do pobjede predvodili Petteri Koponen sa 21 košem i četiri asistencije, Aleksej Šved sa 19 koševa i James Augustine sa 18 koševa i 10 skokova. Kod Grka bolji od ostalih bio je Othello Hunter sa 14 koševa i sedam skokova.

U petak su na rasporedu preostale dvije utakmice, a sastaju se CSKA i Žalgiris, te Laboral Kutxa - Real Madrid.

Na ljestvici vode CSKA (8-4) i Laboral Kutxa (8-4), a zatim slijede Himki (7-6) i Barcelona (7-6). Slijede Real Madrid (6-6), Olympiakos (6-7), Brose Basket (6-7) i Žalgiris (2-10).

Zvezda prokockala veliku priliku

U skupini E Lokomotiv Kuban je očekivano pobijedio Unicaja Malagu 81:60, a presudila je posljednja četvrtina koju je ruski sastav dobio 19-5. U domaćim redovima najefikasniji su bili Matt Janning i Malcolm Deleney sa po 15 koševa dok su Victor Claver i Ryan Broekhoff dodali po 14 koševa. U gostujućim redovima samo je Mindaugas Kuzminskas imao dvoznamenkasti broj koševa, 16.

Crvena zvezda je imala priliku pobjedom protiv Darušafake izboriti mjesto među osam, no turski sastav je u Beogradu pobijedio 80:61. Kod gostiju najefikasniji su bili Scottie Wilbekin sa 19 i Jamon Gordon sa 14 koševa, dok su Crvenu zvezdu predvodili Quincy Miller sa 18 i Nikola Dangubić sa 14 koševa.

U petak se sastaju Panathinaikos i Cedevita, te Fenerbahče i Anadolu Efes.

Na ljestvici vodi Fenerbahče (10-2) ispred Lokomotiva (9-4), Panathinaikosa (8-4) i Crvene zvezde (7-6). Slijede Efes (6-6), Darušafaka (4-9), Cedevita (3-9) i Unicaja (3-10).

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider