Košarka
SPORTOVI
Košarka
Arapović i Gordić najbolji

Cedevita odlično krenula pa tijesno izgubila kod Efesa

Za razliku od prve grupne faze, hrvatski košarkaški prvaci nisu uspjeli kreirati iznenađenje u gostima kod momčadi Darija Šarića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite u susretu su 11. kola skupine E TOP-a 16 Eurolige izgubili na gostovanju kod Anadolu Efesa u Istanbulu sa 76:80 (28-20, 8-14, 18-19, 22-27), te tim porazom izgubili i teoretske izglede za plasman u četvrtfinale.

U četvrtom međusobnom ogledu protiv Anadolu Efesa ove sezone Cedevita je po treći put izgubila iako je vodila većim dijelom susreta, a konačnih četiri poena razlike najveća je prednost koju je domaći sastav imao u utakmici.

Cedevita je napadački sjajno krenula u utakmicu, te nakon prvih 10 minuta vodila sa 28-20 ponajviše zahvaljujući izvrsnoj dionici Nemanje Gordića koji je ubacio 13 koševa uz stopostotni šut 3-3 za tricu i 2-2 za dvicu.

No, u drugoj četvrtini Gordić je preselio na klupu, a Jacob Pullen i Fran Pilepić nisu bili raspoloženi, pa je Cedevita u tom razdoblju igre ubacila tek osam poena. Ipak, turski sastav nije to znao iskoristiti, pa se na odmor otišlo s vodstvom hrvatskog prvaka od 36-34.

Drugo je poluvrijeme vrhunski otvorio Marko Arapović koji je bio najzaslužniji za seriju Cedevite 10-2 kojom se odvojila na 10 razlike (46-36). Nažalost, uslijedilo je novo razdoblje loše igre u napadu, pa je Anadolu Efes uzvratio svojom serijom 17-4 kojom je poveo 53-50. Ipak, Cedevita se nije predavala, ostala je u rezultatskom priključku sve do kraja, a 15 sekundi prije isteka vremena imala je i napad kod rezultata 76-75 za Anadolu Efes. No, ta je akcija završila neslavno jer je White uputio sumnjivo dodvavanje za Bilana koje je turski sastav presjekao, a potom sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja stigao do pobjede.

Arapović i Gordić ubacili su po 16 koševa za Cedevitu, Miro Bilan je dodao 14, dok je najefikasniji kod Anadolu Efesa bio Thomas Heurtel sa 19 poena. Hrvatski reprezentativac u dresu turskog predstavnika Dario Šarić igrao je 23 minute i postigao 12 poena (šut za dva 3-7, trica 2-4) uz pet skokova i dvije asistencije.

Nakon 11 kola Cedevita je posljednja na ljestvici s omjerom pobjeda i poraza 2-9, dok je Anadolu Efes s omjerom 5-6 ostao u igri za prolazak u četvrtfinale.

Za tjedan dana Cedevita će u 12. kolu ugostiti još jednog turskog predstavnika, Fenerbahče.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider