Košarka
SPORTOVI
Košarka
Najavio izvršni direktor

Euroliga se opet proširuje, a dobiva i jednu važnu izmjenu pravila

Izvršni direktor košarkaške Eurolige Jordi Bartomeu nalazi se u Firenci, gdje će danas nazočiti otvaranju nove euroligaške sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najveći se toskanski grad, kad su euroligaške utakmice u pitanju, preselila momčad Montepaschija iz Siene, i to stoga što sienska dvorana ne odgovara novim, postroženim euroligaškim standardima: "Prihvatili smo prijedlog iz Montepaschija da domaće utakmice organiziraju Forumu Nelsona Mandele, koji prima 7200 gledatelja. Nismo željeli forsirati Sienu da se seli u Bolognu ili Pesaro, zainteresirani smo učiniti Montepaschi svetoskanskim klubom", izjavio je Bertomeu u razgovoru za Il Corriere Fiorentino.

Također je Španjolac dao svoje viđenje budućnosti euroligaškog natjecanja: "Radimo na razvoju Eurolige. No, nećemo prihvatiti NBA format jer Amerikanci jednostavno imaju drukčije poimanje sporta: nama je primarno sportsko nadmetanje, a njima ekonomski faktori."

"Proširivali smo format natjecanja već dva ili tri puta. Klubovi od nas traže daljnje proširivanje jer im to podiže kvalitetu igre, broj navijača i interes sponzora. Od 2015. godine kreće nova formula natjecanja koja će uključiti još više klubova."

"Kad su u pitanju nova pravila, i na njima konstantno radimo da bismo podigli kvalitetu igre. Od iduće sezone smanjit ćemo vrijeme drugog napada, napada nakon ofenzivnog skoka, s 24 na 14 sekundi."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider