Košarka
SPORTOVI
Košarka
Olympiacos pred ispadanjem

Euroliga: Real poveo 2-0 protiv branitelja naslova!

Košarkaši Real Madrida svladali su na svom parketu branitelja naslova Olympiacosa 82-77 u drugoj četvrtfinalnoj utakmici Eurolige, čime su poveli s 2-0 u seriji…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugi ogled klubova koji su prošle godine u londonskoj O2 Areni igrali finalnu utakmicu, bio je napetiji od onog prvog, u kojem su 'kraljevi' slavili s 88-71, ali može se reći da je Real Madrid kontrolirao i ovaj dvoboj protiv dvostrukog prvaka Europe.

Grčka momčad je bolje otvorila utakmicu, ali je Real Madrid brzo preuzeo vodstvo, te je u prvom poluvremenu u dva navrata imao i 14 koševa prednosti. Na odmoru je bilo 53-44. Domaćini su 4 minute i 19 sekundi prije kraja vodili 78-66. Olympiacos je minuti i 20 sekundi prije kraja uspio spustiti razliku na četiri koša, ali nije ozbiljnije ugrozio pobjedu domaćina.

Ioannis Bourousis bio je prvo ime Real Madrida s 19 koševa i 10 skokova. Rudy Fernandez dodao je 15 koševa i 6 skokova, a Nikola Mirotić 14 koševa i 4 skoka. Domaćini su igrali bez ozlijeđenog hrvatskog reprezentativca Dontayea Drapera. Kod gostiju je najefikasniji bio Vassilis Spanoulis s 18 koševa.

Treća i eventualna četvrta utakmica igraju se u Pireju 21. i 23. travnja. U slučaju dvije pobjede Olympiacosa, serija će se vratiti u Madrid na odlučujuću utakmicu 25. travnja. (TS)

Euroliga, četvrtfinale, druga utakmica:

Real Madrid – Olympiacos 82-77 (2-0 u seriji)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider