Košarka
SPORTOVI
Košarka
Težak poraz Repeše i Simona

Perasovićev Efes nokautirao Maccabi u Tel Avivu!

U derbiju kola presudio je jedan jedini poen.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 10. kola košarkaške Eurolige Anadolu Efes kojeg vodi hrvatski stručnjak Velimir Perasović, pobijedio je na gostovanju Maccabi Tel Aviv 86:77.

Nakon što su prve tri četvrtine okončane rezultatom 63:63, Efes je zadnju dionicu dobio s devet razlike za konačnih 86:77. Perasovićevu momčad su do pete pobjede predvodili Derrick Brown sa 22 koša i 12 skokova i Tyler Honeycutt sa 21 košem i osam skokova. U redovima izraelskog sastava najefikasniji su bili Maik Zirbes i Devin Smith sa po 13 koševa.

Za razliku od Perasovića, Jasmin Repeša i njegov Emporio Armani je poražen na gostovanju u Rusiji kod UNIKS Kazana 79:100. Presudila je posljednja četvrtina koju su domaćini dobili čak 17 razlike (27-10).

Ruski sastav su do pobjede predvodili Keith Langford sa 25 koševa, te po četiri skoka i asistencije i Vadim Panin sa 18 koševa i pet skokova. U redovima Repešina sastava najefikasniji su bili Jamel Mclean sa 16 i Ricky Hickman sa 12 koševa. Hrvatski košarkaš Krunoslav Simon zabio je devet koševa uz dva skoka i tri asistencije.

U derbiju kola Fenerbahče je pobijedio Real Madrid 78:77 i sada su oba sastava izjednačena sa po sedam pobjeda i tri poraza iza vodećeg CSKA koji ima devet pobjeda i jedan poraz. U izjednačenom susretu domaćine su do pobjede predvodili James William Nunnally sa 18 koševa i pet skokova i Ekpe Udoh sa 14 koševa i 10 skokova. Kod Reala najefikasniji su bili Anthony Randolph sa 16 koševa i četiri skoka, te Sergio Llull sa 14 koševa i osam asistencija.

CSKA je u Njemačkoj pobijedio Brose Bamberg 90:88 upisavši i devetu pobjedu u 10 kola. Ruse je do nove pobjede predvodio Miloš Teodosić sa 31 košem i osam asistencija. Kod Bamberga najefikasniji su bili Nicolo Melli sa 26 koševa i Daniel Theis sa 19 koševa i 9 skokova. Naš Leon Radošević zabio je dva koša uz dva skoka i asistenciju.

REZULTATI:

UNIKS Kazan - Emporio Armani 100:79
Fenerbahče - Real Madrid 78:77
Brose Bamberg - CSKA Moskva 88:90
Maccabi Tel Aviv - Anadolu Efes 77:86

U petak, 2. prosinca:

Darušafaka - Olympiakos
Crvena zvezda - Žalgiris
Barcelona - Panathinaikos
Baskonia - Galatasaray

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider