Košarka
SPORTOVI
Košarka
Branit će naslov

Euroliga, Final Four: Olympiacos razbio CSKA za finale!

Košarkaši Olympiacosa nastavljaju svoj put prema obrani naslova prvaka Europe. U Londonu, u polufinalu ovogodišnjeg Final Foura, momčad iz Pireja je pobijedila moskovski CSKA 69-52...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala i isti epilog - pobjeda Olympiacosa. No, put do slavlja je bio potpuno različit. Dok se grčka momčad prošle godine do ukupnog slavlja prošuljala, ovaj put je potpuno razbila suparnika.

Odvajanje prvaka Europe krenulo je u završnici prve četvrtine koja je završila s 24-17 za Spanoulisa i društvo. Obrambeno je Olympiacos potpuno onemogućio Moskovljane tijekom druge i treće četvrtine kada su Messinini igrači zabili tek 11, odnosno, osam poena.

Razlika je sustavno rasla, otišla je iznad deset poena, pa i petnaest, a sedam minuta prije kraja Olympiacos je poveo sa čak 60-40. Niti tada CSKA nije pronalazio rješenja za obranu Olympiacosa koji je vladao i pod košem, te je do kraja držao potpunu kontrolu rezultata i događaja na parketu.

Kod Olympiacosa je Kyle Hines ubacio 13 poena uz 10 skokova. Pero Antić je također dodao 13, a Spanoulis je promašio svih šest trica, te je tek ubacio osam poena, ali je dodao i pet skokova, te četiri asistencije.

Na drugoj strani je najbolji bio Sonny Weems sa 13 poena i tri skoka, te Viktor Hrjapa sa 11 poena i pet skokova.

U kasnijem polufinalu, u španjolskom derbiju, igrat će Barcelona i madridski Real.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider