Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Košarka
Hoće li stići?

Cedevita se uoči utakmice godine susrela s neočekivanom problemom

Košarkaši Cedevite u petak, 11. prosinca (19:00), u Draženovom domu dočekuju milanski Emporio Armani u dvoboju 9. kola skupine B Eurolige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici protiv Emporio Armanija (Draženov dom, petak, 19:00) Cedeviti i poraz do devet koševa razlike donosi prolaz u Top 16 Eurolige, ali reprezentativac Luka Žorić ističe da se u momčadi hrvatskog prvaka razmišlja samo o pobjedi.

"O utakmici moramo razmišljati kao da nam je potrebna pobjeda. To nam je vrhunska prilika za da prođemo dalje. Pripremamo se kao da moramo pobijediti i učimnit ćemo sve da pobijedimo", istaknuo je Luka Žorić u srijedu na konferenciji za medije u Cedevitinom Domu košarke na Zagrebačkom velesajmu.

Trener Veljko Mršić je na hipotetsko pitanje "što biste napravili da imate posljednji napad pri zaostatku od dva koša, išli po produžetak ili pobjedu" odgovorio vrlo jasno i pragmatično:

"Išli bi u drugi krug."

Mršićev najveći problem uoči dvoboja s klubom kojeg vodi njegov trenerski mentor Jasmin Repeša, a hrvatski košarkaši Kruno Simon i Stanko Barać predstavljaju važne igrače u rotaciji, jest izostanak Amerikanca Jacoba Pullena koji je još prošlog tjedna otišao zbog smrti bake u SAD, a do srijede u podne nije se pojavio u Zagrebu.

Mršić: Nije ugodna ova situacija s Pullenom

"Propustio je dva zrakoplova, a prema informacijama koje imamo trebao bi doći u srijedu predvečer i u četvrtak odraditi trening. Ne znam što očekivati. Nadam se da je bio profesionalan i da je održavao tjelesnu kondiciju. No, bio je izvan treninga četiri, pet dana, tu je i problem 'jet-lega'. Sigurno nije ugodno kad uoči tako važne utakmice na treningu nema jednog od najboljih igrača", rekao je trener Cedevite te napomenuo da se drugi Amerikanac William Walker oporavio od ozljede i počeo normalno trenirati te da će biti u momčadi, ako ne bude promjena u njegovom zdravstvenom stanju.

U odnosu na milanski dvoboj ovih suparnika, u kojem je Cedevita slavila sa 77:68, zagrebačka momčad bit će jača za već spomenutog Walkera i Luku Žorića koji tada nije igrao, ali je gledao suigrače kako pobjeđuju.

Žorić: Pokušat ćemo napraviti reprizu

"Bilo bi lijepo da opet odigramo isto i da isto završi. Znamo gdje su naše prednosti, gdje su nedostaci. Pokušat ćemo napraviti reprizu, samo u našoj dvorani", rekao je Žorić kojem će se u petak s druge strane naći Stanko Barać te suigrač iz reprezentacije i veliki prijatelj Krunoslav Simon.

"Svi znamo da na terenu nema prijateljstva. Pozdravit ćemo se normalno prije i poslije, ali na utakmici ćemo biti najveći neprijatelji. Sigurno ni kod mene, a ni kod njega neće biti popusta", rekao je Žorić.

I Jasmin Repeša će imati nešto drugačiju momčad od one s kojom je izgubio od svog bivšeg kluba, jer su se oporavili Alessandro Gentile i Milan Mačvan.

'Nadamo se punoj dvorani'

"Radi se o dvojici klasnih igrača, ali bez njih su pobijedili Efes i 30 minuta bili u egalu s Olympiacosom u Ateni. Nema sumnje da će im Gentile kao njihov najbolji strijelac puno donijeti u napadačkom dijelu", istaknuo je Mršić, a potom analizirao i ulogu Krunoslava Simona:

"Radi se o jednom od naših najboljih reprezentativaca. Dobro ga poznajemo. Simon zna sve, ali kao i svi igrači, ima i on svojih mana. Na nama je da ih pokušamo iskorisititi."

"Svjesni smo da je pred nama presudna utakmica, da igramo protiv odlične ekipe s odličnim trenerom. Nadam se da će nam uz punu dvoranu biti lakše igrati te da ćemo na kraju slaviti, što smo nakon svih ovih rezultata i zaslužili", zaključio je Luka Žorić uputivši poziv gledateljima da u petak napune Draženov dom i svojim navijanjem pogurnu Cedevitu prema drugom krugu elitnog klupskog natjecanje, gdje hrvatskog kluba nije bilo punih šest godina, od sezone 2009./2010. kad se Cibona posljednji put našla u društvu 16 najboljih europskih momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider