Košarka
SPORTOVI
Košarka
trebali i dobili pomoć

Čuda se događaju i u košarci: Cibona izborila Top 16 Eurokupa

Košarkaši Cibone ostvarili su veliki uspjeh izborivši plasman među 16 najboljih momčadi FIBA Eurokupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu posljednjeg kola skupine S Cibona je na gostovanju u Francuskoj pobijedila Le Havre 93-92, a kako je Pieno Žvaigždes iznenađujuće u Rumunjskoj pobijedio Energia Targu-Jiu 101-86 'vukovi' su prošli u Top 16 Eurokupa i to kao drugoplasirani iza Rumunja.

Uoči zadnjeg kola sve četiri momčadi u skupini su imale izglede za plasman među 16 najboljih u FIBA Eurokupu. Cibona je imala dva načina za prolaz i u oba joj je trebala pobjeda.

Sa pobjedom od sedam razlike protiv Le Havrea bi bila sigurna jer bi u tom slučaju bila bolja u međusobnom skoru od Francuza koji su u Zagrebu slavili nakon produžetaka sa 113-106. U drugoj kombinaciji Cibona je trebala pobijediti, ali i pritom čekati pobjedu Žvaigždesa u Rumunjskoj protiv Energije. Činilo se kako je to nemoguća misija jer Rumunji u FIBA natjecanjima nisu izgubili kod kuće već dvije i pol godine. Međutim, čuda se događaju i u košarci. Litavci su pobijedili u Rumunjskoj i tako pomogli Ciboni.

Cibonu su do pobjede predvodili Ante Žižić sa 19 koševa i osam skokova, Marin Rozić sa 15 koševa i šest skokova, James Florence sa 13 koševa, te Nebojša Joksimović sa 10 koševa. Kod Francuza najefikasniji su bili Henry Dugat i Guy Edi sa po 15 koševa.

"Samo želim reći da sam jako ponosan na svoje dečke zbog njihovog truda i energije. Bila je teška utakmica jer smo pratili što se događa u drugoj utakmici. Nismo baš bili pametni u obrani i napadu, ali Šiško je u zadnjoj minuti bio odličan. Jako mi je drago da smo prošli dalje, nadam se da ćemo nastaviti igrati ovakvu vrstu obrane i biti pametni kao danas," kazao je Cibonin trener Damir Mulaomerović.

Na koncu su sve četiri momačadi zaključile natjecanje sa po tri pobjede i tri poraza, a dalje idu Energia i Cibona.


REZULTATI:
Le Havre - CIBONA 92-93
Energia - Žvaigždes 86-101

LJESTVICA:
1. Energia Targu Jiu 6 3 3 +11 9
2. CIBONA 6 3 3 −2 9
3. Pieno Žvaigždes 6 3 3 −3 9
4. STB Le Havre 6 3 3 −6 9
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider