Košarka
SPORTOVI
Košarka
dobro pogledajte!

Eurobasket: Zbog katastrofalne sudačke pogreške Hrvatskoj teži ždrijeb?!

Treći dan Eurobasketa obilježila su brojna rezultatska iznenađenja, ali čini se i jedna pogrešna, kontroverzna odluka sudaca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Belgija je upisala možda i najveću pobjedu u povijesti košarkaške reprezentacije kada je košem s istekom vremena upisala pobjedu protiv Litve 76:74. Međutim, detaljnim pregledavanjem snimke vidi se da je vrijeme na semaforu iznad koša isteklo u trenutku kada je Matt Lojeski još imao ruku na lopti, odnosno da su se upalile crvene lamptice na tabli u trenutku kada mu je lopta još bila na prstima!

No ako je mjerilo vrijeme u dnu ekrana, onda je Lojeski dotaknuo loptu na vrijeme i pravovremeno ju odbio u koš.

Logičnije bi bilo da se gleda semafor iznad koša, odnosno crvene lampice oko table koje se pale kada istekne vrijeme, a to bi onda značilo da je belgijski koš neregularan i da je Belgija ni kriva ni dužna stigla do pobjede koja će joj vjerojatno značiti prolazak skupine.

Trenutno Latvija, Belgija, Češka i Litva imaju po dvije pobjede i poraz, a pred njima su još dva posljednja kola. Nakon poraza od Grčke, Hrvatska bi, ukoliko ne bude daljnjih iznenađenja u našoj skupini C, trebala igrati s trećeplasiranom reprezentacijom iz ove skupine D.

U ovom je trenutku teško predvidjeti tko bi to mogao biti, no najveće izglede za to mjesto imaju Češka i Belgija. Upravo te dvije reprezentacije igraju međusobno idući ogled, a tko ga dobije će vjerojatno biti treći u skupini iza Litve i Latvije. Naravno, postoji mogućnost da Litva izgubi jednu od iduće dvije utakmice (Estonija i Češka), što znači da bi mogla biti treća ukoliko se poklope i ostali rezultati.

Eurobasket 2015
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider