Košarka
SPORTOVI
Košarka
FIBA razmatra prijedlog

Eurobasket iz Ukrajine seli u Poljsku?

Poljska je ponudila da od Ukrajine preuzme najveći dio organizacije Europskog košarkaškog prvenstva 2015. godine, navode mediji u toj zemlji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) zabrinuta je zbog političke krize i mogućnosti rata u Ukrajini koja bi sljedeće godine trebala ugostiti Eurobasket. Osim toga, i prije izbijanja krize Ukrajina je malo napravila u pripremi za europsku smotru, a predsjednik tamošnjeg košarkaškog saveza, legendarni Aleksander Volkov, navodno je bio blizak sa svrgnutim predsjednikom države Viktorom Janukovičem, tako da i njegove akcije sada padaju.

U takvoj su situaciji iskočili Poljaci i ponudili FIBA-i da organiziraju Eurobasket zajedno s Ukrajinom i Češkom. Pritom bi se u Poljskoj igrale dvije skupine prvoga kruga i završnica, a u Ukrajini i Češkoj po jedna skupina uvodne runde.

"FIBA bi voljela prebaciti Eurobasket u neku drugu zemlju, ali Ukrajina je već platila polovicu iznosa za organizaciju prvenstva i FIBA bi joj morala vratiti taj novac ako joj oduzme domaćinstvo. Zato smo ponudili FIBA-i dobro rješenje: mi bismo bili glavni organizatori, a Ukrajini bi ostala jedna od četiri skupine. Naše su zemlje tijekom nogometnog Eura 2012. pokazale da su sposobne zajednički organizirati natjecanje", istaknuo je predsjednik Poljskog košarkaškog saveza Grzegorz Bachanski.

Podsjetimo, Poljska je bila domaćin Eurobasketa 2009. godine, tako da ima potrebne objekte i iskustvo. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider