Košarka
SPORTOVI
Košarka
Opet u četiri države

Određeni nositelji kvalifikacijskih skupina za idući EuroBasket 2017

U srijedu su određeni sastavi četiri skupine nositelja za ždrijeb kvalifikacija za EuroBasket 2017. godineu kojima će sudjelovati 27 reprezentacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarkaška reprezentacija je izbjegla kvalifikacije zahvaljujući pozivnici za sudjelovanje u olimpijskim kvalifikacijama od 4. do 10. srpnja ove godine.

Poljska, Slovenija, Belgija, Gruzija, Rusija, Njemačka i Makedonija su u prvoj skupini nositelja za ždrijeb koji će biti održan u petak, 22. siječnja, u Muenchenu.

Reprezentacije će biti raspodijeljene u sedam skupina iz kojih će pobjednici izboriti plasman na završni turnir EuroBasketa, a pridružit će im se i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Kvalifikacije će biti održane u razdoblju od 31. kolovoza do 17. rujna, točno godinu dana prije završnog turnira EuroBasketa 2017, kojem će domaćini biti Finska, Izrael, Rumunjska i Turska.

Uz domaćine, izravan plasman na završni turnir osigurali su finalisti prošlogodišnjeg EuroBasketa Španjolska i Litva te sve reprezentacije koje sudjeluju u olimpijskim kvalifikacijama: Hrvatska, Srbija, Italija, Francuska, Grčka, Češka i Latvija.

Nositelji kvalifikacija za EuroBasket 2017. po skupinama:

Skupina 1: Poljska, Slovenija, Belgija, Gruzija, Rusija, Njemačka, Makedonija

Skupina 2: Estonija, Nizozemska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina, Island, Mađarska, Crna Gora

Skupina 3: Austrija, Švedska, Bjelorusija, Švicarska, Bugarska, Velika Britanija, Slovačka

Skupina 4: Portugal, Danska, Luksemburg, Cipar, Albanija, Kosovo

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider