Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zastrašujući omjer

"Hrvatski košarkaški izgledali su kao da ih je netko silom natjerao na parket"

Iz Istanbula se za Dnevnik Nove TV s najfriškijim informacijama i komentarom javio se Saša Lugonjić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaši završili su svoju priču na Eurobasketu. Totalni debakl protiv Rusije u osmini finala. Iz Istanbula se za Dnevnik Nove TV s najfriškijim informacijama i komentarom javio se Saša Lugonjić.

Hrvatska je ponovno izgubila u nokaut fazi natjecanja, i doista je zastrašujući taj omjer kada pogledate na zadnjih deset velikih natjecanja; Hrvatska je gubila osam puta, jednom se nije ni plasirala do nokaut faze, a jednom je pobijedila skromnu Ukrajinu“, kazao je Lugonjić je i istakao:

„Ono što je bilo posebno bolno sinoć jest način na koji je Hrvatska izgubila. Hrvatski košarkaški izgledali su kao da ih je netko silom natjerao na parket; bez energije, bez želje i vjere da mogu nešto promijeniti. Ni sjena one momčadi od prošlog ljeta odličnim nastupima u Torinu i Riju vratila vjeru i napunila nas optimizmom da mogu nešto napraviti na Euru“, kazao je, među ostalim, Lugonjić, čije cijelo javljanje možete pogledati u videoprilogu.

Rusija je Hrvatskoj u osmini finala ubacila 101 koš, a košarkaški navijači razočarani su dočekali nokaut fazu još jednog velikog natjecanja.
Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović iskreno je priznao:
"Iz godine u godinu gubimo ovakve utakmice, iz godine u godinu padamo na istim stvarima. Te stvari nisu ni taktika ni jesmo li pogodi šut, nismo li pogodili šut, nego to je zelja i ponos. Mi očito nemamo ponosa i krvi u sebi."

Dario Šarić ističe:
"Mi spominjemo neku Češku, dogodi nam se isto slično danas. Mislim, nemam komentara, očito j... ga, ne znam što da kažem. Nemamo tu kvalitetu, stvorila se neka priča oko nas da mi nešto možemo. Očito mi ništa ne možemo, i to je tako."

Bila je to utakmica uoči koje se najviše govorilo o obrani, a Hrvatska je primila 101 koš.

Izbornik Aleksandar Petrović kaže:

"Po meni priča i počinje i završava, koliko god to paradoksalno bilo, s prvim poluvremenom. Jer, nismo na teren bacili ono o čemu smo govorili, nismo na teren bacili srce. A, to je u ova dva ljeta koja sam ja vodio, ovo je prva i jedina utakmica takvog profila."

Najbolji igrač i vođa ove reprezentacije Bojan Bogdanović govorio je emitivno i bez ograda.

"Svako ljeto dolazim u reprezentaciju s nadom da ćemo to promijeniti. I palimo se, vi nas novinari dižete vise nego sto trebate, pravite od nas igrače koji nismo. Mi očito da nemamo kvalitetu. Žalosno je to reći, sram me je reći, ali to je tako nažalost."

Tko je kriv za novi debakl Hrvatske na Eurobasketu?

Ukupno glasova:

Bogdanović, koji je sinoć zabio 28 koševa, nije dočekao suigrača koji bi mu se priključio. Onaj od kojeg se to najviše očekivalo, Dario Šarić, ponovno je zakazao u nokaut utakmici.
No, usporedba s lanjskim porazom od Srba na Olimpijskim igrama nije mu legla.

"Dobro, ako je to tvoje mišljenje, ja mislim da nije tako bilo. Mislim da sam odigrao korektnu utakmicu i to je to. Neću vise odgovarati."

Izbornik kaže:
"Da li je on na sebe natovario to ogromno psihološko breme koje ga ubija... Međutim, ove godine Šarić u odnosu kakav je bio, prvi u zafrkanciji, takav nije bio ove godine unutar reprezentacije. Zatvorio se negdje u sebe. Pokušavao sam, masu puta smo razgovarali, pokušao sam doprijeti do njega u tom kontekstu, ali očigledno nisam uspio."

Bogdanović samokritično zaključuje:
"Mislim da sam i ja trebao odigrati puno bolje danas, dati više sebe ekipi. Kad odigram ovakvu utakmicu, mislim da je glupo pričati o samokritici. Da smo imali samokritike, svaki od nas prije utakmice ne bi ovako završilo. Mislim da je to ključ svega."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider