Košarka
SPORTOVI
Košarka
Popović završio

Aco najavio Rumunjsku i osvrnuo se na ozljedu Roka Ukića

Nakon prve utakmice hrvatske reprezentacije na Eurobasketu, najvažnije je da se nitko nije ozlijedio i da su upisani prvi bodovi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rumunjska bi hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji trebala biti lakši zalogaj, no i najveća je nepoznanica u skupini C EuroBasketa.

''Rumunjsku najmanje znamo. Iz jednostavnog razloga što oni praktički zadnjih 15 dana nisu igrali utakmicu. Ono što možemo očekivati je puno zonskog presinga i jako puno zone, jer oni nemaju individualnu kvalitetu kojom bi se nosili cijelu utakmicu. Međutim, očekujem kod nas korak naprijed što se tiče svih aspekata igre", poručio je izbornik Aleksandar Petrović.

Aco se potom osvrnuo na Roka Lenija Ukića, koji je propustio veći dio priprema zbog oporavka od ozljede lista desne noge i odgovorio čime je bio zadovoljan, a čime nije.

''Odlučio sam završiti utakmicu s Popovićem iz razloga što je najkonkretniji kada treba odsjeći liniju dodavanja. On se žrtvovao i time smo dobili drugačije kretnje u obrani'', započeo je hrvatski izbornik te nastavio: 

''Problem je što se Roko kod picka nije rješavao lopte kad je trebao. Dobro je krenuo u utakmicu, ubacio šest poena. Međutim, mi smo čitave pripreme igrali bez prvog playmakera, a on je odigrao 24 minute. Kao iskusni igrač on mora znati što se radi kad protivnik mijenja obranu.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider