Košarka
SPORTOVI
Košarka
Očekuje se pad na draftu

ESPN: Šarić sve dogovorio s turskim Anadolu Efesom!

Najveći talent hrvatske košarke i po prognozama jedan od visoko pozicioniranih igrača na skorašenjm NBA draftu, Dario Šarić, načelno je dogovorio trogodišnji ugovor s turskim Anadolu Efesom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Šarić po svemu sudeći još dvije godine neće u NBA. Košarkaš Cibone odlučio se izaći na ovogodišnji NBA draft, ali je prije toga dogovorio suradnju s Anadolu Efesom, potvrdio je u ponedjeljak izvor blizak Šariću američkom ESPN-u.

Hrvatski košarkaški 'dragulj' trebao bi unutar 24 sata potpisati s Efesom na tri godine, s opcijom odlaska u NBA nakon dvije godine.
Taj transfer mogao bi utjecati na Šarićev pad na ovogodišnjem draftu, jer prvotna prognoza od top 10 teško će se ostvariti zbog odluke da ostane još dvije godine u Europi. Naravno, to je vrlo dobar izbor za Šarića koji još uvijek ima dovoljno vremena da ostavi dubok trag u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

U dresu Cibone Šarić je ove sezone u ABA ligi bio na prosjeku od 19,3 poena, 9,3 skoka i 3,8 asistencija po utakmici. Prema posljednjim projekcijama drafta, mogao bi pasti negdje između 15. i 20. mjesta, a najveći konkurenti za njegov izbor su Celticsi, Sunsi i Bullsi.

Spomenimo i da će Efes, ako doista odluči kupiti Šarića, morati Ciboni platiti 1,2 milijuna eura odštete.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider