Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prva pobjeda na Euru

EP U20: Hrvatska prosula veliku prednost, pa se spasila u produžetku

Hrvatski košarkaši došli su do prve pobjede na Europskom U20 prvenstvu u Estoniji. Nakon produžetka su svladali Ukrajinu sa 77-75…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cijela je priča za izabranike Damira Milačića imala sretan kraj, ali je nevjerojatno da su se uopće doveli u poziciju da moraju igrati produžetak. U posljednju su četvrtinu, naime, ušli s prednošću 58-43, manje od pet minuta prije kraja su vodili sa 67-54, a onda je uslijedio teško objašnjivi pad. Naši su košarkaši promašili posljednjih devet pokušaja iz igre u osnovnom vremenu, Ukrajinci su napravili seriju 13-0 i odluka je morala pasti u dodatnom vremenu.

A i tu su Ukrajinci nastavili svoju seriju, pa su ubrzo vodili sa 71-67. Tek tada se naša reprezentacija trgnula i nizom 7-0 ponovno došla do prednosti koju je ovaj put znala sačuvati do kraja.

Luka Pandurić s 22 poena i Luka Vlaić s 19 koševa i sedam skokova bili su najbolji u hrvatskoj vrsti, dok je kod Ukrajinaca s 24 poena najefikasniji bio Maksim Lucenko.

Naša reprezentacija u četvrtak igra protiv Crne Gore, a dodajmo da će se u drugi krug plasirati tri najbolje momčadi iz svake skupine. (TS)

Europsko košarkaško prvenstvo U20, skupina B, 2. kolo:

Turska - Švedska 80-73

Hrvatska - Ukrajina 77-75, produžetak

Redoslijed: 1. Turska 2-0, 2. Crna Gora 1-0, 3. Hrvatska 1-1, 4. Švedska 0-1, 5. Ukrajina 0-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider