Košarka
SPORTOVI
Košarka
Težak poraz

EP U20: Crnogorske košarkaške nade razbile hrvatske

Hrvatski košarkaši teško su poraženi u 3. kolu skupine B na Europskom U20 prvenstvu u Estoniji. Bolja je od Hrvatske bila Crna Gora s uvjerljivih +23 poena razlike (79-56)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi je to dokaz kako mladi Hrvati ovom prilikom neće ostaviti dublji trag na prvenstvu. Na premijeri je Hrvatska u neizvjesnoj završnici izgubila od Turske, potom je skoro prokockala +13 protiv Ukrajine četiri minute prije kraja (pobjeda Hrvatske u produžetku), a onda je uslijedilo današnje prizemljenje.

Kakav-takav kontakt Hrvatska je s Crnom Gorom držala samo tijekom prve četvrtine (26-23 za Crnu Goru). Potom je na poluvremenu minus iznosio dvanaest poena, a vrlo brzo početkom drugog dijela Crnogorci su otišli na 20-ak poena razlike i time osigurali drugu pobjedu na prvenstvu u isto toliko nastupa. Hrvatska sad ima omjer 1-2.

S 23 poena je jedini dvoznamenkasti i jedini dobar u hrvatskoj momčadi bio Antonio Boban, koji je tome dodao i pet skokova. Osim njega istaknimo još tek četiri poena, šest skokova i pet asistencija Mateja Buovca.

Kod Crne Gore je najbolji bio Marko Mugoša sa 24 poena, četiri skoka i tri dodavanja.

U drugi krug će se plasirati tri najbolje momčadi iz svake skupine. (TS)

Europsko košarkaško prvenstvo U20, skupina B, 3. kolo:

Crna Gora - Hrvatska 79-56

Švedska - Ukrajina (kasnije)

Redoslijed: 1. Turska 2-0 (-1), 2. Crna Gora 2-0 (-1), 3. Hrvatska 1-2, 4. Švedska 0-1 (-2), 5. Ukrajina 0-2 (-1).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider