Košarka
SPORTOVI
Košarka
S Englezima za drugo mjesto

EP U18: Turski košarkaši ipak bolji od Hrvatske

Hrvatski košarkaški reprezentativci do 18 godina su na Europskom prvenstvu, što se održava u Latviji, u petak upisali prvi poraz. Turska je slavila sa 84-76 u ogledu 2. kola skupine D...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je bolje otvorila utakmicu, pa je i vodila nakon raspucanih prvih deset minuta 27-22, dok je na poluvremenu bilo 45-43 za mlade Hrvate. U nastavku se počeo događati preokret, pa su tako turski košarkaši potpuno okrenuli rezultat u trećoj četvrtini, te poveli i s desetak poena razlike.

Pred kraj je Hrvatska stisnula, ali ipak nije smogla snage za preokret. Nakon lake pobjede protiv Ukrajine na startu uslijedio je, dakle, poraz od Turske i sada će posljednja utakmica u skupini, ona protiv Engleske, dati odgovor hoće li Hrvatska biti druga ili treća.

S 19 poena i sedam skokova najbolji je u redovima Hrvatske bio Domagoj Bošnjak. Tomislav Gabrić je dodao 14 poena uz šest skokova, a Karlo Žganec po 11 poena i skokova, te četiri asistencije.

U subotu, u 20.45 sati, Hrvatska igra posljednji ogled skupine s Engleskom. (TS)

Europsko prvenstvo U18, 2. kolo skupine D:

Turska - Hrvatska 84-76

Engleska - Ukrajina 93-81

Redoslijed: 1. Turska 2-0, 2. Hrvatska 1-1, 3. Engleska 1-1, 4. Ukrajina 0-2.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider