Košarka
SPORTOVI
Košarka
EP košarkašica

Debakl u Francuskoj: Hrvatice izgubile i od Britanki

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija porazom od Velike Britanije se oprostila od nastupa na Europskom prvenstvu u Francuskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su porazom od Srpkinja u prošlom kolu izgubile i matematičke šanse za plasman u četvrtfinale, Hrvatice su u zadnjem, rezultatski nevažnom 3. kolu drugog kruga u skupini F izgubile od Velike Britanije 85-79.

Naša je reprezentacija bila u zaostatku od početka do kraja, a u posljednjoj se četvrtini uspjela približiti na samo minus 2 (67-69). No, više od toga nije išlo, pa je Hrvatska nakon startne pobjede protiv Litve nanizala pet uzastopnih poraza.

Ana Lelas bila je naša najbolja igračica u ovom susretu sa 17 koševa, 15 skokova, 5 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti, dok su po 14 koševa zabile Iva Slišković i Jelena Ivezić.

Kod Velike Britanije, koja je završila peta u skupini, te također nije izborila četvrtfinale, uvjerljivo najbolja bila je Johannah Leedham sa 26 koševa, 9 skokova i 10 asistencija.

Europsko prvenstvo košarkašica, 3. kolo drugog kruga, skupina F:

Srbija - Češka 75-59

Hrvatska - Velika Britanija 79-85

Francuska - Bjelorusija (kasnije)

Redoslijed: 1. Francuska 4-0 (-1), 2. Bjelorusija 3-1 (-1), 3. Srbija 3-2, 4. Češka 2-3, 5. Velika Britanija 2-3, 6. Hrvatska 0-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider