Košarka
SPORTOVI
Košarka
Beko Basket Tour

'Ekipa za očevid' osvojila prvi turnir sezone u Čakovcu

U subotu se na centralnom trgu u Čakovcu održao prvi ovosezonski turnir Beko Basket Toura 3x3.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jutarnjim satima snage su odmjeravali dječaci u dvije kategorije (U-12 i U-14) a nakon kvalifikacijskih utakmica u grupama u završnici su igrale najbolje ekipe. Kod U-12 Grafičar je u prvom polufinalu bio bolji od Ivanovca sa 15:1, dok je Info star nadigrao Grafičar 2 sa 11:3.

Finale nam je donijelo izuzetno zanimljivu utakmicu u kojoj je 14:12 pobjedu zaslužila ekipa Info star u sastavu Mateo Hozjan, Erik Horvat i Fran Murk. U kategoriji U-14 uvjerljivo najboljom se pokazala ekipa Lover boy (Karlo Klipić, Krešo Klipić, Domagoj Kuzmić, Ivan Lisjak) koja je svoju nadmoć dokazala i sigurnom finalnom pobjedom 15:2 protiv Tieletubbiesa. U poligonu Moj 1. koš koji se odigrao prije završnih utakmica najspretniji su bili Fran Murk (U-12) i Karlo Klipić (U-14).

U popodnevnim satima igrale su se utakmice sa nešto većim ulogom u kojima su se osvajali prvi bodovi u seniorskoj konkurenciji regije Sjever za odlazak na veliku završnicu u Rijeku na kojoj će se okupiti najbolje hrvatske ekipe a pobjednik će imati čast predstavljati nas na FIBA WORLD TOUR Mastersu u Švicarskoj. Nakon utakmica po grupama direktno u polufinale plasirale su se Ekipa za očevid (Mario Novak, Matija Novak, Aleksandar Golubić, Nikola Novak) i Free Deejays (Andrija Hrkač, Lovro Rusak, Dino Goleš, Jura Mavrek).

Četvrtfinalnim pobjedama pridružile se im se Vinica (13:12 protiv Denied) i slovenska Žirafija bolest (14:13 protiv M&M's). Serija neizvjesnih utakmica nastavila se i u prvom polufinalu u kojemu je presudilo iskustvo Ekipe za očevid koja je predvođena snažnim Mariom Novakom nadigrala Žirafiju bolest za koju je senzacionalnu šutersku utakmicu odrgrao Izet Kumalič (5 trica). U drugom polufinalu nešto sigurnije su do finala došli Free Deejays pobjedom 14:8 protiv Vinice koja je ostala bez snage. Završna utakmica bila je vrlo slična svim utakmicama na turniru a obilježila ju je neizvjesna završnica i česte izmjene u vodstvu. Još jednom se pokazalo kako je uigranost i iskustvo vrlo bitno u uličnoj košarci 3x3 pa pobjedu 13:11 odnosi dugogodišnja najbolja čakovečka momčad Ekipa za očevid.

Ovom titulom osvojili su 200 bodova i stekli velike šanse za odlazak na Masters. Kao i obično između utakmica u zanimljivom programu oduševili su spektakularni breakeri iz Zagreba, a interesantno je bilo i u Beko natjecanju u tricama (pobjednik Alex Drvenkar) te Police natjecanju u zakucavanju (pobjednik Izet Kumalič). Nakon Čakovca turneja se nastavlja 7. lipnja tradicionalnim turnirom u Šibeniku u spomen na legendarnog Dražena Petrovića.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider