Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ante i Mario

Dva Hrvata s Barcelonom 'srušila' NBA prvaka iz 2011.!

Košarkaši Barcelone pobijedili su na svom parketu sa 99-85 NBA momčad iz Dallasa, inače prvaka najjače svjetske košarkaške lige 2011. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premda je u pitanju bila prijateljsko-pripremna utakmica treba reći da je Dallas ostavio izuzetno loš dojam. Istina, nije za Dallas, zbog lakših problema s koljenom, igrao najbolji igrač Dirk Nowitzki, ali nakon teške subotnje pobjede protiv berlinske Albe, Dallas još jednom ničim nije impresionirao europsku publiku.

Izjednačena se borba vodila tijekom prvog poluvremena, pa je tako Barcelona na odmor otišla s laganom prednošću od 42-40. No, u idućih 12 minuta su Katalonci napravili 16 poena prednosti (+18 na startu zadnje četvrtine) i time riješili susret.

U završnom dijelu ogleda Dallas se na silu, a ne posebno kvalitetnom košarkom, približio na šest poena minusa, no tada ih je s dvije trice torpedirao Juan Carlos Navarro i time zaključio utakmicu.

Upravo je Navarro, zajedno s Peteom Mickealom, sa 19 poena bio prvi strijelac Barcelone. Gađao je Navarro trice 5-9, a imao je i po četiri skoka i asistencije.

Treba reći da su za Barcelonu igrala i dva hrvatska košarkaša. Ante Tomić je startao u petorci, te je ukupno upisao 31 minutu na parketu. Upisao je "double-double" učinak: 12 poena i 10 skokova. Imao je i dvije asistencije i blokade, jednu osvojenu i dvije izgubljene lopte. Iz igre je gađao 4-9, a s linije slobodnih bacanja 4-4. Mario Hezonja je za Barçu odigrao šest minuta tijekom treće četvrtine, te je tek promašio jedan šut.

Spomenimo da su kod Dallasa najbolji bili Chris Kaman sa 15 poena i 10 skokova, te Darren Collison sa 14 koševa.(TS)

Prijateljska utakmica:
Barcelona - Dallas 99-85

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider