Košarka
SPORTOVI
Košarka
J.R. Smith zamijenio Anthonyja

Durant u trileru spasio Oklahomu u Madisonu, Denver razbio Clipperse

U noći s četvrtka na petak odigrane su dvije utakmice najjače košarkaške lige svijeta (NBA) u kojima su favorizirane momčadi, Oklahoma City Thunder i Denver Nuggets, upisale pobjede...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

New York, koji je i drugu utakmicu zaredom igrao bez Carmela Anthonyja zbog ozljede koljena, je u Madison Square Gardenu tijesno poražen od Thundera 95-94, iako je imao čak dva napada za pobjedu. J.R. Smith sjajno je nadomjestio najboljeg igrača Anthonyja, te je s 36 poena (šest trica) predvodio strijelce Knicksa. No, to svejedno nije značilo ama baš ništa u završnici, kada je upravo on promašio dva uzastopna napada kojima bi New York poveo, moguće i pobijedio.

Bila je to treća uzastopna pobjeda Thundera, za koji je ponovo sjajnu utakmicu odigrao Kevin Durant. Krilni igrač "gromova" ubacio je 34 poena, te upisao osam skokova i šest asistencija. Russell Westbrook pridodao je 21 poen, te šest skokova i pet asistencija.

U drugoj utakmici večeri Nuggetsi su sa 107-92 nadigrali Los Angeles Clipperse za svoju 12. uzastopnu pobjedu u svom Pepsi Centeru. Čak sedam igrača Denvera bilo je dvoznamenkasto u rubrici poena, a najviše se istaknuo, pogotovo u drugom poluvremenu koje je Denver dobio 58-43, Ty Lawson s 21 poenom (19 u drugom dijelu), 11 asistencija, šest skokova i nijednom izgubljenom loptom, što je za razigravača koji konstantno distribuira lopte vrlo pohvalno.

Kod gostiju je najbolji bio Matt Barnes s 19 koševa i tri asistencije, dok je u potpunosti podbacio Blake Griffin, koji je za 33 minute ubacio 17 koševa i prikupio dva skoka(!?). Recimo i da je susret u gostujućim redovima propustio Jamal Crawford zbog natečenog stopala. (TS)

NBA liga, četvrtak:

New York - Oklahoma City 94-95 (J. R. Smith 36k / Durant 34k, 8s, 6a, Westbrook 21k, 6s, 5a)

Denver - LA Clippers 107-92 (Lawson 21k, 6s, 11a, Gallinari 20k, 5s, 6a / Barnes 19k, Paul 16k, 10a)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider