Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cavsi jedini neporaženi

VIDEO Durant eksplodirao protiv ''svojih'': ''To nije bila dobra ideja''

Kevin Durant je postigao 39 koševa uz sedam skokova i bio najbolji igrač Golden Statea u uvjerljivoj pobjedi 122-96 nad nekadašnjim suigračima iz Oklahoma Cityja, kojima je to prvi ovosezonski poraz.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Durant je utakmicu završio s 39 koševa uz sedam skokova, a najveći dio posla obavio je već u prvom poluvremenu u kojem je postigao 29 poena i razbio iluzije igrača Thundera da bi i nakon gostovanja u Oaklandu mogli ostati neporaženi.

Uvod u reprizu prošlogodišnjeg finala Zapadne konferencije, u kojem je Oklahoma s Durantom u sastavu propustila vodstvo 3-1 u seriji na četiri pobjede, više je sličio na najavu boksačkog meča nego košarkaške utakmice. Navijači Oklahome Durantu nisu oprostili 'izdaju', a igrači su doprinijeli atmosferi utakmice 'visokog rizika'.

Prednjačio je Russell Westbrook koji je postao sinonim za momčad koju je nekada dijelio s Durantom. U Oracle Arenu je stigao u nadmajici s natpisom "službeni fotoreporter" ismijavajući Durantovu strast za fotografijom, a na zagrijavanju se sprdao s načinom na koji se za utakmice priprema Stephen Curry.

Kad je utakmica počela Durant je u prvih devet minuta bio prilično neprimjetan. Ubacio je tri koša, a gosti su do tada izgradili deset koševa prednosti. Za vodstvo Thundera 29-19 Jerami Grant je na asistenciju Russella Westbrooka zakucao preko Duranta i unio mu se u lice, iako je tek prije nekoliko dana postao igrač Oklahome i nikada nije bio Durantov suigrač.

To je bila iskra koja je zapalila Duranta. Do kraja četvrtine je postigao 10 koševa čime su Warriorsi smanjili zaostatak na samo jedan poen, a onda razbili goste u drugoj četvrtini (37-11).

"Je li mu (Grant) nešto rekao? To nije bila dobra ideja. Mislim da ga (Duranta) je to pokrenulo", prokomentirao je trener Golden Statea Steve Kerr situaciju nakon koje je njegova momčad u sljedećih 15 minuta nadigrala Oklahomu s nevjerojatnih 56-14, a Durant u tom razdoblju sudjelovao s 26 koševa.

Pogađao je sve što je zamislio, a posebno ubojite bile su trice iz dotrčavanja. U 39 koševa ugradio je sedam trica (šut 7/11). Stephen Curry je sudjelovao s 21 košem i sedam asistencija, a Klay Thompson je ubacio 18 koševa.

Russell Westbrook je dvoboj završio sa skromnim učinkom za standarde koje je postavio na početku sezone. Ubacio je 20 koševa uz 10 asistencija i šest skokova, ali imao i šest izgubljenih lopti. Victor Oladipo je s 21 poenom bio najbolji strijelac Thundera koji su prva momčad ove sezone koju su Warriorsi uspjeli ostaviti ispod 100 koševa.

Novi sudar Warriorsa i Thunder dogodit će se tek 18. siječnja, ponovno u Oracle Areni, a bit će zanimljivo vidjeti kakav će doček svom bivšem miljeniku prirediti navijači u Oklahoma Cityju, gdje će Golden State prvi put gostovati 11. veljače.

Zahvaljujući odličnoj igri svojih najvećih zvijezda aktualni prvaci iz Clevelanda ostali su jedina neporažena momčad u novoj sezoni. Cavaliersi su pred svojim navijačima svladali Boston sa 128-122, a u petu ovosezonsku pobjedu je LeBron James ugradio 30 koševa, uz 12 asistencija i sedam skokova.

Kevin Love je ubacio 26 poena, a Kyrie Irving 23. Tristan Thompson je spojio 15 koševa, 14 skokova i tri blokade. Celticse je s 30 koševa predvodio Isaiah Thomas, dok je Avery Bradley uz 26 poena imao i 10 skokova.

Orlando Magic je svladao Sacramento sa 102-94 i stigao do druge pobjede pod vodstvom novog trenera Franka Vogela. Evan Fournier je bio prvi strijelac s 29 koševa, Serge Ibaka je ubacio 17 poena, a Aaron Gordon postigao 13 koševa uz 10 skokova. Mario Hezonja je za 11 i pol minuta ostao bez ubačaja (šut 0/2), uz tri skoka. Damjan Rudež još čeka prve minute u dresu Orlanda. Najboji igrač Kingsa ponovno je bio DeMarcus Cousins s 33 koša i sedam skokova.

Milwaukee Bucksi svladali su Indianu sa 125-107 za treću pobjedu u novoj sezoni. Pacersi su i dalje bez pobjede (0-3) u gostima. Buckse su do pobjede predvodili Jabari Parker i Giannis Antetokoumpo s 27 koševa svaki, dok je Pacerse s 23 poena predvodio Paul George.

Do jedine gostujuće pobjede sinoćnjeg NBA programa stigli su košarkaši Denvera u Minneapolisu, gdje su svladali domaće Timberwolvese sa 102-99. Domaća momčad je u posljednjih 36 sekundi imala tri pokušaja za tricu koja bi ih odvela u produžetak, ali su Tyus Jones jednom i Nemanja Bjelica dvaput bili neprecizni. Danilo Galinari i Wilson Chandler ubacili su po 19 koševa, a Jusuf Nurkić 18 za pobjednike. Karl-Anthony Towns je predvodio Timberwolvese s 32 koša i 14 skokova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider