Košarka
SPORTOVI
Košarka
David Lee blizu 'triple-doublea'

Durant i Westbrook razbili Memphis, Nowitzki lakše ozlijeđen

U noći s četvrtka na petak su odigrane tek dvije utakmice u NBA ligi, u kojima su očekivane domaće pobjede proslavili košarkaši Oklahoma Cityja i Golden Statea...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Doprvak Oklahoma je pred svojim navijačima pobijedio Memphis 106-89 u prvom ogledu kako su gosti igrali bez Rudyja Gayja, igrača koji je godinama bio vođa momčadi, ali ga je klub odlučio zamijeniti i poslati u Toronto. Nikakve šanse Memphis nije imao u ogledu gdje je već nakon prve četvrtine zaostajao deset poena, a na poluvremenu je bio u minusu od 24 poena.

Dvojac Durant-Westbrook bez problema je odveo Oklahomu do 35 pobjede u sezoni i dvadesete domaće. Kevin Durant je ubacio 27 poena, uz sedam skokova i šest asistencija, dok je Russell Westbrook dodao 21 koš uz devet skokova i šest dodavanja. Na drugoj strani izdvojimo tek Jerryda Baylessa sa 23 poena i šest asista. Memphis je imao užasan šut tijekom ogleda od 34 posto, dok su za tri poena gostujući igrači gađali 24 posto.

Golden State je slavio na domaćem parketu protiv Dallasa 100-97. Obje su momčadi igrale bez najboljih igrača. Stephen Curry nije bio u sastavu domaćina, dok je zbog lakše ozljede aduktora i Dirk Nowitzki prosjedio ovaj meč.

David Lee je bio "vruć" u domaćoj momčadi, pa je tako ostao na samo jednu asistenciju do "triple-doublea" sa 15 poena, 20 skokova i devet asistencija. Kod 98-97 za domaćina Dallas je imao posljednji napad na utakmici, ali su se gostujući igrači spetljali, nisu niti uputili šut, izgubili su loptu i utakmicu.

Uz Leeja izdvojimo kod domaćina Klayja Thompsona sa 27 poena, dok je na drugoj strani O.J. Mayo ubacio 25 poena uz pet skokova i šest asista, makar je 40-ak sekundi prije kraja promašio bitno slobodno bacanje za moguće izjednačenje u tom trenutku. (TS) 

NBA liga, četvrtak:

Oklahoma City - Memphis 106-89 (Durant 27p, 7s, 6a, Westbrook 21p, 9s, 6a / Bayless 23p, 3s, 6a)

Golden State - Dallas 100-97 (Lee 15p, 20s, 9a, Thompson 27p / O.J. Mayo 25p, 5s, 6a)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider